Cykling

Fabio Jakobsen nærmer sig comeback efter ny operation

Den hollandske sprinter regner med at være tilbage på cyklen indenfor en uge. Officielle cykelløb må han dog vente længere på.

Cykelseere verden over var i chok, da den hollandske sprinter Fabio Jakobsen endte i koma efter et grimt styrt på 1. etape af Polen Rundt i august sidste år.

Siden har hollænderen gennemgået flere operationer, og torsdag var han endnu engang under kniven.

Her gennemgik han ifølge cyclingnews en kæbeoperation, der skal bringe ham endnu tættere på et comeback til professionel cykling.

Under operationen fik Quick-Step-rytteren opereret implantater ind i kæben og behandlet en række ar i munden. Han regner dog med hurtigt at være tilbage på landevejene.

- Jeg har brug for en uges hvile, hvor kroppen lige kan få lov til at hele. Og så kan jeg forhåbentligt være tilbage i træning igen i næste uge og bygge yderligere på.

Dansk holdkammerat tror på hurtigt comeback

Allerede få måneder efter det voldsomme styrt var Jakobsen tilbage på cyklen, og i januar deltog han i Quick-Steps træningslejr i Spanien.

Her fortalte han på et pressemøde, at han regnede med at være klar til at køre cykelløb igen en til to måneder efter kæbeoperationen.

Også Jakobsens danske holdkammerat Michael Mørkøv tror på, at den hollandske sprinter nok skal vende tilbage til fordums styrke.

- Han viser et godt niveau, og jeg tror ikke, der går lang tid, før han er tilbage i den forreste del af feltet.

Dylan Groenewegen. der medvirkede til Jakobsens styrt ved at presse ham ind i en barriere kort før målstregen, er udelukket fra at køre cykelløb indtil den 7. maj i år.