Cykling

Trentin kritiserer modstanden mod nye regler

Matteo Trentin revser sine kollegaer for ikke at have reageret på de kommende regelændringer, mens de havde chancen.

- Måske I skulle bruge mindre tid på TikTok og være mere proaktive med hensyn til at gøre cykling mere sikkert.

Sådan lyder kritikken fra den tidligere VM-sølvvinder Matteo Trentin. En kritik, der er rettet mod den store gruppe af professionelle ryttere, der de seneste dage har gjort oprør mod Den internationale cykelunions (UCI) nye regler.

E-mailen var sendt til over 800 ryttere. Kun 16 downloadede informationen.

Matteo Trentin

Trentin påpeger ifølge Cyclingnews, at rytterne tilbage i november og december sidste år havde muligheden for at råbe vagt i gevær, da UCI varslede ændringerne i en mail til rytterne.

Han forstår derfor ikke ikke den vrede, der rettes mod UCI.

- Jeg er ret sur over, hvad der bliver sagt. Tidligere kunne vi have sagt, at kommunikationen ikke var den bedste, og at rytterne ikke var blevet informeret, men denne gang er det ikke tilfældet.

800 ryttere fik mailen – 16 læste de nye informationer

Matteo Trentin var sammen med Philippe Gilbert repræsentant for rytterne, da UCI tilbage i vinters afholdt et møde om de mulige regelændringer.

Derfor ved han også, at det kun var et fåtal af rytterne, der rent faktisk læste indholdet af den mail, UCI udsendte om tankerne bag de nye ændringer.

- Jeg er ked af at sige det. Men de er nødt til at tjekke deres e-mails og downloade de nye regler. At tweete, at de ikke var informeret, er nemt. Men e-mailen var sendt til over 800 ryttere. Og jeg kan fortælle, at der kun var 16 ryttere, der downloadede informationen.

- Hvis nogen var uenige, da forslagene blev sendt ud, havde de masser af chancer. Men der var meget lidt respons.

UCI’s nye regler træder i kraft den 1. april 2021.