Cykling

Efter 641 dage er Froome endelig færdig med sin genoptræning

Han har kæmpet i over halvandet år, men nu forklarer Chris Froome, at han endelig er færdig med genoptræningsdelen efter sit styrt i sommeren 2019.

Lad os slå det fast med det samme: Chris Froome kørte på cykel i 2020-sæsonen.

Men den britiske stjerne fortæller, at han anså hele sidste sæson som én stor genoptræningsperiode, efter han styrtede inden 4. etape i Critérium du Dauphiné i 2019. Det kan også ses på Froomes resultater, hvor hans bedste placering var en 30.-plads på 3. etape i Tour de l’Ain i august.

Og det var i en sæson, der inkluderede både Critérium du Dauphiné, Tirreno-Adriatico og Vuelta a Espana.

Men nu er det slut med at genoptræne. Froome fortæller, at han er helt tilbage.

- Jeg kan endelig sige, at jeg er sikker på, at rehabiliteringsprocessen er bag mig nu. Det vil altid være en svaghed, jeg kommer til at arbejde med indtil slutningen af min karriere. Men i forhold til de tal, jeg ser, når jeg er på cyklen, er jeg kommet til det samme – og hvis ikke et bedre sted – jeg var inden styrtet. Det er ekstremt motiverende, siger han til Red Bulls hjemmeside ifølge Cyclingnews.

Går efter Tour-sejr

Briten brækkede benet, flere ribben og en albue, og det var først i oktober sidste år, at han kunne sige, han var 100 procent smertefri.

Han har siden arbejdet fokuseret på cyklen og droppede blandt andet derfor at tage på den planlagte træningslejr med sit nye hold, Israel Start-Up Nation, tilbage i januar.

Det gjorde han for at fokusere på sæsonens store mål, der er Tour de France. Og han drømmer om at blive nævnt blandt de store Tour-legender, der har vundet det store franske etapeløb fem gange.

- Når jeg er så tæt på de fem, kan jeg ikke sige, at jeg stopper med fire og ikke engang have forsøgt at gøre mit bedste for at få nummer fem, siger Froome.

Tour de France køres i år fra 26. juni til 18. juli.

Froome forventes at få sæsondebut, når han 21. februar skal køre UAE Tour. Derefter venter blandt andet Catalonien Rundt og Critérium du Dauphiné, der skal fungere som opvarmning til Touren.