Cykling

Etapeafslutning på Ventoux fastholdes trods snefald

Lørdagens etape i Tour de la Provence bliver med mål på ikoniske Mont Ventoux på trods af et kraftigt snefald, der ramte fredag aften.

Du kan se 3. etape af Tour de la Provence fra klokken 14.20 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Længe så det ud til, at Mont Ventoux ville blive fjernet fra lørdagens etape af det franske cykelløb, Tour de la Provence.

Ja, faktisk var løbets 3. etape fra Istres til Mont Ventoux helt i fare for at blive aflyst på grund af massivt snefald i området omkring Ventoux fredag aften.

Men lørdag morgen har løbets arrangører besigtiget ruten og givet godkendelse til, at etapen kan gennemføres som oprindeligt planlagt. Dermed slutter etapen ved Chalet Reynard på den sydlige side af Mont Ventoux.

- Dagens etape fra Istres til Chalet Reynard opretholdes, selvom den var truet på grund af kraftigt snefald i aftes.

Sådan lyder den korte udmelding fra arrangørerne på Twitter lørdag morgen.

Fredag aften opstod der ellers stor tvivl om, hvorvidt lørdagens etape kunne gennemføres, da det pludselig begyndte at sne ganske kraftigt i lørdagens målområde.

- Sneen er faldet siden kl. 18 i Ventoux. Arrangørerne af Tour de la Provence vil i morgen kl. 7(lørdag, red.) besigtige forholdene med folk fra staten og de lokale myndigheder og sammen beslutte, om de skal fastholde 3. etape eller ej.

Sådan lød meldingen fredag på Twitter fra den franske journalist, Benoit Gilles, der følger løbet tæt. Men nu får han og resten af løbet altså lov at fortsætte de kolde strabadser på lørdagens etape.

Webcam-billede fra Mont Ventoux lørdag morgen kl. 7.40. Som man kan se er vejret klart, men vejen bærer fortsat præg af det snefald, der ramte fredag aften.

Italiener har ryddet bordet

Der er allerede kørt to etaper af det franske etapeløb henholdsvis torsdag og fredag. Og begge dage er det endte med sejr til Deceuninck Quick-Steps Davide Ballerini. Italieneren er dermed også i front af det samlede klassement.

Ballerini vandt lige nøjagtig fredagens spurt foran Giulio Ciccone og Aranburu på en etape, der var præget af stort kaos mod slutningen, hvor to storfavoritter måtte i asfalten.

Lørdag gælder det så altså 3. etape, som slutter med den mytiske stigning Mont Ventoux. Du kan se med fra klokken 14.20 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Løbet slutter med 4. og sidste etape søndag.