Cykling

Fransk sprinter langer ud efter konkurrent

Nacer Bouhanni mener, at han ville have vundet etapen, hvis ikke Ballerini havde presset ham ud i barrieren.

Den franske sprinter Nacer Bouhanni var langt fra tilfreds med konkurrenten Davide Ballerinis kørsel på 4. og sidste etape af Tour de la Provence.

Kort før målstregen lagde Bouhanni an til at overhale italienske Ballerini, der lå forrest sammen med tyske Phil Bauhaus. Bouhanni forsøgte at gå venstre om, men endte med at ramme barrieren, da der ikke var nok plads på siden af Ballerini.

Bouhanni måtte derfor nøjes med en tredjeplads lige efter Ballerini på andenpladsen, mens Bauhaus slap fri af tumulten og snuppede etapesejren.

Efter etapen langede Arkéa-Samsic-rytteren ifølge WielerFlits ud efter Ballerinis kørsel under spurten.

- Jeg blev presset ud i barrieren af Ballerini. Både min arm og mit forhjul ramte barrieren. Hvis ikke han havde presset mig derud, havde jeg vundet etapen, sagde Bouhanni.

Bouhanni tog sig til hovedet for at vise sin utilfredshed med Ballerinis kørsel.

Ballerini straffes ikke

Løbsledelsen kiggede efterfølgende billederne igennem for at se, om Ballerinis kørsel var strafbar. Men ifølge dem var der ikke noget at komme efter.

Den beslutning er Bouhannis sportsdirektør, Sébastien Hinault, dog ikke enig i.

- Jeg respekterer løbsledelsens beslutning om ikke at straffe Ballerini, men jeg er overbevist om, at han laver en fejl. Han startede sin spurt to meter fra hegnet, og ved afslutningen kan Bouhannis styr ikke være i mellem ham (Ballerini, red.) og barrieren.

Davide Ballerini har endnu ikke kommenteret på bataljen med Bouhanni.