Cykling

Cavendish er som forvandlet, mener Mørkøv

Ifølge Quick-step-danskeren Michael Mørkøv har Mark Cavendish set skarp ud i opstarten.

Efter tre år uden en eneste sejr på landevejene ligner Mark Cavendish en mand, der er på vej tilbage mod fordums styrke.

Det er i hvert fald oplevelsen for Cavendish' nye holdkammerat Michael Mørkøv.

- På træningslejren kunne jeg se ham blive bedre og bedre og mere og mere fit. Og så ser han virkelig motiveret ud. For mig er han allerede en helt anden Cavendish, end vi har set de seneste år, siger Michael Mørkøv ifølge VeloNews.

Samtidig påpeger danskeren, at det er tydeligt, at de seneste tre års sejrstørke ikke har taget cykelglæden fra Cavendish.

- Man kan tydeligt se, at han stadig elsker at cykle. Ikke for at gøre op for noget, han ikke har opnået de seneste år, men bare fordi han virkelig nyder at være professionel cykelrytter.

Cavendish vendte i starten af året tilbage til Deceuninck-Quick-Step, som han også tidligere har repræsenteret. Og det er her, han har fundet niveauet igen.

Chris Ankers ønske

Meget tyder altså på, at den tidligere verdensmester er på vej tilbage mod fordums styrke.

Dermed er der også udsigt til, at Chris Anker Sørensen kan få et af sine ønsker for sæsonen indfriet:

At Mark Cavendish slutter på toppen.

- Han er i min bog vor tids største sprinter, og han kandiderer vel også til at være i spil som den største nogensinde. Derfor håber romantikerne i mig, at han kan stoppe på toppen - og ikke gentage 2020-sæsonen, hvor han ikke lavede skyggen af et resultat.

- Realisten i mig tvivler dog rigtig meget på ham, da de seneste to sæsoner bestemt ikke har været en dans på roser. Det, der taler for, at han kan vende skuden, er, at Deceuninck - Quick Step er et vinderhold, og at han er tilbage under vingerne på Brian Holm. Brian Holm har altid haft en god indflydelse på Cavendish. Han hjalp ham jo blandt andet, da Cavendish blev verdensmester på Geels bakke i 2011.

Den britiske sprinters seneste sejr var på tredje etape af Dubai Tour i februar 2018.

Cavendish er, udover Michael Mørkøv, også blevet holdkammerater med yderligere to danskere i form af Kasper Asgreen og Mikkel Honoré.

Briten har i sin karriere vundet 30 Tour de France-etapesejre og sidder dermed på titlen som rytteren med næstflest etapesejre i Tourens historie.

Han har derudover taget 15 etapesejre i Giro d’Italia, en VM-titel og en lang række andre store triumfer.