Cykling

49-årig veteran fortsætter karrieren

Selvom Davide Rebellin har vundet nogle af de største cykelløb i sin karriere, er han ikke mæt.

Alder er bare et tal. I hvert fald for Davide Rebellin.

Til sommer fylder italieneren 50 år, men han er stadig ikke klar til at stoppe med det, han elsker. Og det skal han heller ikke, for lørdag lykkedes det ham at få kontrakt med et cykelhold.

Det italienske kontinentalhold Work Service Marchiol Vega får fornøjelsen af veteranens underskrift, og det er både de og Rebellin glade for.

- Cykling er mere en passion end et job. Jeg kan se mig selv i mine unge holdkammerater og deres mål, siger Rebellin på holdets Facebook-side.

Rebellin tager dermed hul på sin 29. sæson, hvor han får løn for at cykle. Han skal allerede i aktion den 3. marts til den italienske klassiker Trofeo Laigueglia, der som regel er stærkt besat. I år stiller blandt andre Vincenzo Nibali til start.

Davide Rebellin kørte i 2020-sæsonen på det kroatiske kontinentalhold Meridiana Kamen Team, men ligesom resten af cykelfeltet blev hans sæson spoleret af coronaaflysninger. Derfor blev det sparsomt med løb.

Han blev dog nummer otte i det rumænske etapeløb Sibiu Cycling Tour og nummer 34 i det italienske mesterskab i linjeløb.

Tidligere har han kørt store sejre hjem, og på CV’et kan han bryste sig af en sejr i monumentet Liege-Bastogne-Liege i 2004.

Derudover har han vundet store klassikere som Fleche Wallonne (tre gange), Amstel Gold Race, Clasica de San Sebastian samt en etapesejr i Giro d’Italia i 1996.