Cykling

Italiener ude af stort løb efter bizart styrt på målstregen

Antonio Tiberi har trukket sig fra UAE Tour, efter han på mandagens enkeltstart styrtede over målstregen på bizar vis.

Cykelverdenen er ramt af forundring efter mandagens enkeltstart ved UAE Tour i De Forenede Arabiske Emirater.

For da den italienske cykelrytter Antonio Tiberi var få meter fra at komme i mål, styrtede han voldsomt. Ja, den 19-årige Trek-Segafredo-rytter styrtede ganske enkelt ind over målstregen.

Efterfølgende blev Tiberi kørt til hospitalet, hvor han blev behandlet for alvorlige hudafskrabninger på begge sider af kroppen og et dybt sår på højre knæ, der blev syet med adskillige sting. Mandag aften skrev Trek-Segafredo følgende opdatering på Twitter:

- Ellers har Antonio det fint og er nu tilbage på hotellet. Efter aftale med holdet vil han dog ikke fortsætte i løbet på grund af skaderne.

Antonio Tiberi formåede på trods af sit styrt at blive nummer 19 på mandagens enkeltstart på 13 kilometer - og var tilmed den bedst placerede rytter hos Trek-Segafredo.

Men hvordan kunne det ske, at Tiberi ud af det blå solo-styrtede så voldsomt? Det er der fortsat ingen god forklaring på. Men ifølge det anerkendte cykelmedie Cyclingnews er Trek-Segafredo-holdet ved at undersøge sagen nærmere.

- Det var et bizart styrt, siger en talsmand fra holdet ifølge Cyclingnews.

Det er ikke tit, man ser ryttere vælte på den måde - og navnlig ikke på selve målstregen

Chris Anker Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

Ekspert skyder skylden på vinden

19-årige Antonio Tiberi kørte i en perfekt lige linje i høj fart mod målstregen, da han pludselig mistede kontrollen og styrtede. Umiddelbart lignede det ikke en teknisk fejl på cyklen.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen var også forundret, da han så det mærkværdige styrt. Ifølge ham kan der være en mulig forklaring.

- For mig ser det ud som om, at et lille vindstød får fat i cyklen, så han presses lidt over mod højre. Han prøver så at korrigere til modsatte side, men han overkorrigerer og vælter. Du forventer jo ikke, det sker på de sidste meter af en enkeltstart, så han har kun et splitsekund at reagere i. Og enkeltstartscykler er generelt meget vindfølsomme med pladehjul og forhjul med tre eger, siger Chris Anker Sørensen og tilføjer:

- Det er ikke tit, man ser ryttere vælte på den måde - og navnlig ikke på selve målstregen. Jeg husker dog første enkeltstart i Tour de France i 2016, hvor Julian Alaphilippe fløj ind i en klippevæg ude på ruten, efter et vindpust havde taget fat i hans cykel. I sidste års Giro d'Italia væltede Miguel Angel Lopez også som følge af noget lignende på 1. etape. Så der er nogle fortilfælde.

Antonio Tiberi er en talentfuld cykelrytter, der ved netop UAE Tour fik han sin debut på World Touren, inden han altså nu er udgået. Chris Anker Sørensen pegede inden sæsonen på netop Tiberi som en ung rytter, der var værd at holde øje med i 2021-sæsonen.

UAE Tour fortsætter til og med lørdag. Tirsdag venter 3. etape, der byder på de første stigninger. Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates har den samlede føring efter de første to etaper.