Cykling

Pogacar får tidsstraf

Tadej Pogacars forspring i UAE Tour er skrumpet, da han har fået en tidsstraf efter 6. etape.

Selvom Tadej Pogacar kom i mål sammen med resten af feltet på 6. etape i UAE Tour, har han alligevel mistet noget af sit forspring.

Den forsvarende Tour de France-vinder, der lige nu fører UAE Tour, har fået en straf på 200 schweizerfranc - svarende til 1200 kroner - fire strafpoint i pointkonkurrencen samt en straf på ti sekunder i klassementet.

Ifølge løbets kommuniké skyldes straffen, at Pogacar "har skubbet en anden rytter."

Holdkammeraten Jan Polanc har fået samme straf, og det fremgår ikke, om de to ryttere har skubbet hinanden, eller hvorfor straffen er givet.

Det betyder, at Pogacar nu har et forspring på 35 sekunder fremfor de 45, han havde til Adam Yates på andenpladsen inden 6. etape.

Der resterer én etape i UAE Tour, og hvis man kaster et blik på etapeprofilen, ser det ikke ud til, at Pogacars forspring kan komme i fare, selvom det nu er mindre. Etapen er pandekageflad, og det forventes, at sprinterne igen skal i aktion.

Men kan sejren komme i fare?

Tadej Pogacar har ikke kommenteret straffen, men det står noteret på UAE-holdets hjemmeside, at han har fået den.

Pogacar siger dog, at han ser frem til løbets sidste etape og vil endnu ikke kalde sejren for sikker.

- Jeg er meget tilfreds med, hvordan holdet klarede udfordringerne i dag. Vinden var udfordrende, men vi blev sammen som en gruppe og kørte godt, siger han til holdets hjemmeside.

- I morgen (lørdag, red.) venter en lignende etape, og hvis det igen blæser, venter der endnu en hård etape. Men med gruppen omkring mig er jeg meget selvsikker.

Trek-rytteren Mattias Skjelmose er løbet bedste dansker og er fortsat stadig på sjettepladsen. Han er 2 minutter og 47 sekunder efter Pogacar.