Cykling

Mads Pedersen er i bedre form, end han plejer at være

Sæsonen er knap begyndt for Mads Pedersen, men alligevel føler han sig godt kørende.

Det støvede, firkantede og takkede underlag kommer igen til at give udfordringer for rytterne, når Omloop Het Nieuwsblad indleder brostenssæsonen.

En af de danskere, der glæder sig til, at starten går lørdag, er den tidligere verdensmester Mads Pedersen. Han følte sig godt kørende i det franske etapeløb Etoile de Bessèges i starten af februar, hvor han hentede en tredjeplads på 1. etape.

Og det er den perfekte optakt til brostensåbneren.

- Tingene ser godt ud for weekenden, og jeg var faktisk en lille smule overrasket over, hvordan min form var i Besseges, hvor jeg blev nummer tre på 1. etape, siger Mads Pedersen til Cyclingnews.

- Jeg er normalt en lidt langsom starter, men det gik godt, og jeg var med blandt de forreste. Jeg kunne se, at de andre ryttere ikke var så langt foran, men jeg skal stadig bygge lidt på i forhold til min topform.

Jeg har Paris-Nice efter denne weekend, men formen er god - og bedre end den normalt er på dette punkt i sæsonen

Mads Pedersen

10 danskere til start

Mads Pedersen forklarer, at holdet er taget til Belgien efter en træningslejr i spanske Denia, hvor hele klassikerholdet var samlet.

Her har han fået opbygget en form, der egner sig til at levere et godt resultat lørdag.

- Jeg har Paris-Nice efter denne weekend, men formen er god - og bedre end den normalt er på dette punkt i sæsonen, siger Mads Pedersen.

På anden etape i Etoile de Bessèges sad Mads Pedersen med kort før finalen, men endte med at kæmpe for at holde sig på cyklen i stedet for etapesejren. Video: TV 2 SPORT

Foruden Mads Pedersen er der hele ni andre danskere på startlisten.

Det er Jakob Egholm (Trek-Segafredo), Kasper Asgreen (Deceuninck – Quick-Step), Andreas Kron (Lotto Soudal), Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation), Mathias Norsgaard (Movistar), Christopher Juul-Jensen (Team BikeExchange), Søren Kragh Andersen, Casper Pedersen (Team DSM) samt Emil Vinjebo (Team Qhubeka Assos).

Trek-Segafredos hold til Omloop Het Nieuwsblad

  1. Jasper Stuyven (vandt løbet i 2020)
  2. Mads Pedersen
  3. Edward Theuns
  4. Ryan Mullen
  5. Jakob Egholm
  6. Charlie Quarterman
  7. Alex Kirsch

Du kan følge Omloop Het Nieuwsblad i livebloggen på sport.tv2.dk.