Cykling

Alaphilippes angreb vækker undren - men Asgreen er ikke overrasket

Julian Alaphilippe forklarer, at han angreb for at hjælpe en holdkammerat. Den forklaring køber konkurrenten Sep Vanmarcke dog ikke fuldstændig.

Endagsløbet Omloop Het Nieuwsblad blev en succes for Deceuninck Quick-Step, der vandt med Davide Ballerini.

Men 31 kilometer før mål var en anden Quick-Step-rytter i fokus, nemlig Julian Alaphilippe. Verdensmesteren sad med i frontgruppen, men efter Molenberg-stigningen kørte han solo.

Omtrent 12 kilometer senere blev Julian Alaphilippe indhentet og brugte det sidste af løbet på at agere hjælperytter for netop Davide Ballerini.

Ifølge mediet Het Nieuwsblad undrede angrebet flere ryttere - heriblandt Israel Start-Up Nations Sep Vanmarcke.

- Hvorfor kunne Alaphilippe ikke bare køre op til Muren (Kapelmuur - næstsidste stigning i løbet, red.)?

- Hvis han angreb på Muren, ville ingen se Alaphilippe igen. Nu ødelagde han det for sig selv, sagde Sep Vanmarcke ifølge Het Nieuwsblad til Sporza efter løbet.

Det overrasker mig ikke så meget, at han kørte der

Kasper Asgreen, Deceuninck Quick-Step

Misforstået eller gennemført taktik?

Stigningen, som Sep Vanmarcke taler om, er den næstsidste stigning i løbet, som kom med cirka 17 kilometer til mål.

I stedet kørte Julian Alaphilippe lige inden tredjesidste stigning - på en strækning kaldet Berendies.

Denne havde indgået i holdets taktiske oplæg som et af flere vigtige punkter på ruten, og det kan ifølge Deceuninck Quick-Steps manager forklare angrebet.

- De flamske løb er nye for Julian. Han kan virkelig ikke skelne Berendries på et billede fra Kezelberg i Moorsele, forklarer Patrick Lefevere til Het Nieuwsblad.

Selv har Alaphilippe dog en helt anden forklaring på angrebet.

- Jeg satte mine holdkammerater, især Davide Ballerini, i en god position på den måde. Men jeg indså, at det bestemt ikke ville blive nemt at fortsætte mit forsøg til målstregen.

- Jeg vidste også, at vinden var en ulempe i finalen. Men en mand ude foran er altid godt for resten af holdet, forklarer Julian Alaphilippe til Wielerflits.

Israel Start-Up Nations Sep Vanmarcke har dog svært ved at forstå den disponering i så fald og kalder det en "dristig beslutning".

Dansk holdkammerat ikke overrasket

Også Kasper Asgreen var med for Deceuninck Quick-Step i brostensklassikeren, hvor han hjalp Davide Ballerini til sejren i finalen.

Danskeren blev nummer 49, mens Julian Alaphilippe blev nummer 57.

Mens verdensmesterens angreb kommer bag på flere konkurrenter, er det ikke tilfældet hos Kasper Asgreen.

- Det var ikke så overraskende med ham, at han lige følte, benene kildede lidt på en af de stejleste stigninger hele dagen, ha ha. Det overrasker mig ikke så meget, at han kørte der, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT med et stort smil på læben.

- Man ved aldrig med ham. Det er set før, at han er kørt 30 kilometer udefra og så bare har øget hele vejen til mål nærmest.

Søndag skal Deceuninck Quick-Step igen i aktion, når Kuurne-Brussel-Kuurne skal afholdes. Her er Kasper Asgreen forsvarende mester.