Cykling

Asgreen tvivler på, han kan forsvare stor titel

Kasper Asgreen vandt Kuurne-Bruxelles-Kuurne sidste år, men danskeren mener ikke, at forholdene kommer til at være til hans fordel søndag.

Det var med den ene arm strakt i vejret, da Kasper Asgreen sejrede i forårsklassikeren Kuurne-Bruxelles-Kuurne i 2020.

Derfor kører den danske stjerne med nummer 1 på ryggen, når 2021-udgaven skydes i gang søndag. Han erkender dog, at der er yderst barske betingelser for, at han kan gentage triumfen.

- Det bliver noget sværere i år. Man kunne også se det i Omloop Het Nieuwsblad (der blev kørt lørdag, red.), da det er sjældent, at det løb slutter i en spurt med 50 mand. Vejrforholdene var rigtig milde, og der var ikke noget vind eller regn. Det bliver det samme i Kuurne, vurderer Kasper Asgreen i et interview med TV 2 SPORT.

- Ruten er noget nemmere i forhold til Omloop Het Nieuwsblad. De sidste 40-45 kilometer er der ikke rigtig nogen store udfordringer. Det ligger op til at blive en spurt, men jeg tænker da, at vi skal prøve at give den gas igen. Hvis ikke det lykkes, har vi Alvaro Hodeg med til spurten.

Bliver ikke hårdt nok

Selvom Kasper Asgreen i 2021 kunne lade sig hylde som vinder, betyder det ikke, at han er holdets ubestridte kaptajn søndag.

Det er nemlig den eller de ryttere, ”der har benene, der får lov til at køre finalen,” forklarer Asgreen. Og da omstændighederne ikke umiddelbart er til hans fordel, tvivler Asgreen på, at han igen sejrer.

- Problemet er nok, om det rute- eller vejrmæssigt bliver hårdt nok. Det er jeg ikke sikker på, men det må vi se. Det kan også være, at det hele går i selvsving, og der bliver kørt cykelløb 100 kilometer ude fra. Og så er jeg der helt sikkert og er klar til at gribe chancen, siger Asgreen.

Det var skidesjovt. Jeg elsker sgu at køre de her cykelløb med den kamp, der er for at sidde de rigtige steder

Kasper Asgreen om at køre klassikere igen

”Fedt at være i gang igen”

Lørdagens Omloop Het Nieuwsblad var også starten på brostens- og klassikersæsonen. Kasper Asgreen sluttede selv som nummer 49, efter han havde leveret et stort stykke arbejde for holdet, hvor Davide Ballerini endte med at belønne det hårde slid med en sejr.

- Det var skidesjovt. Jeg elsker sgu at køre de her cykelløb med den kamp, der er for at sidde de rigtige steder. Der sker hele tiden noget. Det er ikke til at vide, hvornår de afgørende hug kører.

Kasper Asgreen blev hyldet på podiet med Nizzolo og Kristoff på anden- og tredjepladsen.

- Det var fedt at starte brostenskampagne ud på den måde. Det er nogle af de absolut vigtigste løb i året for os, så det betyder meget, at vi vinder, siger danskeren.

Kasper Asgreen vandt Kuurne-Bruxelles-Kuurne sidste år på et hængende hår, da feltet med sprinterne kom buldrende bag ham.

Han sejrede med bare tre sekunder til italienske Giacomo Nizzolo, der tog sig af andenpladsen, imens Alexander Kristoff blev nummer tre.