Cykling

Mørkøv kalder sæsonstarten over al forventning

Michael Mørkøv kunne ikke at have drømt om en bedre start på sæsonen efter løbet UAE Tour, hvor Quick-Step hentede to sejre.

Michael Mørkøv siger det meget godt selv: Han er ansat til at få holdkammeraterne til at vinde.

Efter UAE Tour må man sige, at han har givet holdet noget igen for det, de betaler ham. Han hjalp Deceuninck – Quick-Step og sprinteren Sam Bennet frem til to sejre ud af fire mulige sprinteretaper.

Dertil fik Mørkøv placeret sig selv i top-10 på tre etaper, og han fik tilmed en tredjeplads på 1. etape. Derfor kunne danskeren ikke have drømt om en meget bedre start på 2021.

- Det har været en forrygende sæsonstart for mig personligt efter en lang vintertræningsperiode, siger han til TV 2 SPORT.

- At starte sæsonen i så god form og kunne levere fra første dag har været rigtig godt. At jeg så kunne køre Sam frem til to sejre, er over al forventning. Så det har været en stor succes.

Michael Mørkøvs hårde og gode arbejde har flere cykelfans også bemærket. På det sociale medie Twitter er der adskillige roser til danskeren.

Så min sejr er, når det lykkes at levere sprinterne til en sejr

Michael Mørkøv

Ansat til at køre leadout

Michael Mørkøv forklarer desuden, at han har opbygget et godt samarbejde med og forhold til Sam Bennett. Selvom Mørkøv også selv er en hurtig herre, er han stålfast omkring, hvad hans rolle og job er på Deceuninck – Quick-Step.

Derfor har Mørkøv blandt andet udtalt, at når Sam Bennet vinder, er det også en sejr for ham.

- Det skal ses på den måde, at jeg er ansat til at køre leadout i spurterne. Så min sejr er, når det lykkes at levere sprinterne til en sejr. Så på den måde er det vigtigere for mig, at sprinterne vinder, end at jeg selv er heldig med at vinde engang i mellem, siger danskeren.

Den forsvarende Tour de France-vinder Tadej Pogacar vandt UAE Tour med 35 sekunder til Adam Yates. Mattias Skjelmose blev bedste dansker på en sjetteplads.

Michael Mørkøv og Sam Bennet drager nu til Paris-Nice, hvor de igen jagter etapesejre. Det er også planen, at de to skal danne makkerpar ved Tour de France til sommer.