Cykling

- Vi kørte en perfekt finale, siger jublende Mads Pedersen

Mads Pedersen lovpriser holdkammeraten Jasper Stuyven, der hjalp ham frem til sejren i Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Mads Pedersen så sig ikke tilbage, da han først satte spurten ind mod målstregen.

Og da der heller ikke var nogen, der kunne hente ham, står han nu som vinder af Kuurne-Bruxelles-Kuurne i 2021.

Det er han særdeles tilfreds med - især når det skete på den måde, som det gjorde.

- Det var godt, at de to store grupper blev samlet med ti kilometer til mål. Stuyven var i en gruppe foran mig, men vi vidste og aftalte, at vi ville køre for mig i finalen, siger Mads Pedersen efter sejren til TV 2 SPORT.

- Og vi kørte en perfekt finale. Vi fuckede op i går (lørdag, red.), så det var meget rart at kunne træde og vise det med benene fremfor at komme en undskyldning.

- Der er stadig mange, der tror, at jeg ikke er de hurtigste i de spurter. Men jeg synes efterhånden, jeg har vist, at jeg godt kan køre dem. Vi troede på, at jeg kunne vinde spurten, så det kørte vi efter, siger Pedersen.

Asgreen og Søren Kragh med fremme

Trek-danskeren vandt foran Anthony Turgis og Tom Pidcock, der tog anden- og tredjepladsen.

Længe så det ellers ud til, at Pedersen var uden vinderchancer, da han sad nede i tredje gruppe, mens løbet var på vej ind i sin afgørende fase.

Men 11 kilometer før mål smeltede gruppen sammen med en gruppe foran, hvor blandt andre Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen befandt sig.

Det endte til sidst med en samlet sprint, og det er Jasper Stuyven lykkelig for.

- Jeg vidste, at Mads Pedersen sad i den gruppe, og jeg vidste, at jeg kunne aflevere ham perfekt. Han sagde også, han var klar til at spurte, og det beviste han, siger Stuyven ifølge Wielerfilts.

Sejren er den 25-årige sjællænders 16. i karrieren og den første i denne sæson. Dermed viser han fin form, inden klassikersæsonen for alvor går i gang i midten af marts.