Cykling

Udgik for Mads Pedersens skyld: - Det er kæmpestort

Mads Pedersens sejr i Kuurne-Bruxelles-Kuurne luner ikke kun hos hovedpersonen selv. Holdkammeraten Jakob Egholm er mindst lige så glad.

Han så bilerne suse forbi, mens han kiggede ud af forruden.

Mads Pedersen havde god grund til at tage en velfortjent puster med en rolig køretur på lidt over 1000 kilometer søndag aften. Han vandt nemlig forårsklassikeren Kuurne-Bruxelles-Kuurne, da han spurtede sig til sejren i et decimeret felt.

Men han kunne ikke have gjort det alene. Med sig i bilen og på holdet havde han 22-årige Jakob Egholm, der debuterer på World Touren i år og i den forgange weekend har kørt sine første klassikere på World Tour-niveau.

Han har kendt Mads Pedersen i 11 år. Dengang drømte de om at køre på hold sammen og vinde. Den drøm gik i opfyldelse på en solrig dag i Belgien.

- At være til stede, at være en del af det hold, der vinder og særligt være der til, at Mads vinder en klassiker - ja, den oplevelse skal lige sætte sig. Det er kæmpestort. Jeg har faktisk lidt svært ved at sætte ord på, hvor fantastisk det er. Den skal jeg lige fordøje over de næste par dage, tror jeg, sagde Jakob Egholm til TV 2 SPORT på vej til Danmark søndag aften.

Jeg håber, at det blot er begyndelsen på vores samarbejde

Jakob Egholm om Mads Pedersens sejr i Kuurne

Drømmene voksede på landevejene

De satte sig sammen i bilen og indstillede gps'en til Danmark kort efter afslutningen på det belgiske løb. De bor begge i Holbæk-området og træner dagligt sammen i De Sjællandske Alper.

Samme sted begyndte drømmene om at køre cykelløb på fuld tid for alvor at spire. Efter de begge havde afstikkere til forskellige hold, er de nu samlet på Trek-Segafredo, hvor Egholm blev hentet til inden denne sæson.

- Hver for sig har vi begge haft en drøm om at blive professionelle cykelrytter. På et eller andet tidspunkt har vores veje krydset hinanden, og vi har fået det her venskab. Som timerne går ude på vejene, vokser drømmene også i takt med det, forklarer Jakob Egholm.

- Mads har altid været nogle år foran mig og nogle skridt længere fremme i sin karriere. Jeg har altid drømt om at komme op og være en del af det. Den drøm er bare stille og roligt vokset, og de seneste par år er det noget, vi har snakket meget om. At det så kunne lade sig gøre, er helt fabelagtigt.

"Drømme kan blive til virkelighed"

Den opfyldte drøm tydeliggjorde de begge på sociale medier inden weekendens to klassikere.

Her postede begge et billede med to Trek-Segafredo-trøjer ved siden af hinanden med teksten:

- Mødte denne fyr for 11 år siden på en regnfuld tur i Holbæk. Der er sket meget siden, og i morgen (lørdag, red.) er vi til start i vores første løb som holdkammerater. Drømme kan blive til virkelighed, skrev Jakob Egholm på Instagram.

Selvom Trek-Segafredo-holdet skuffede kollektivt i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad, håber Egholm på, at søndagens triumf til Mads Pedersen kan være starten på noget stort.

- Det er en rigtig god start. Jeg håber, at det blot er begyndelsen på vores samarbejde, siger den 22-årige dansker.

Stjernerne er ikke for store til at hjælpe

Med deltagelsen i Kuurne-Bruxelles-Kuurne har Jakob Egholm nu kørt tre løb som World Tour-rytter. Lørdag deltog han som nævnt i Omloop Het Nieuwsblad, mens han 14. februar kørte Clasica de Almeria.

Fælles for dem alle er, at Jakob Egholm ikke har gennemført nogen af løbene. Det tager han dog ikke så tungt.

- Begge dage (lørdag og søndag, red) har jeg været meget opmærksom i starten af løbet, så der ikke kom et for farligt udbrud afsted. Jeg har skullet passe på Mads og Jasper (Stuyven, red.), så de kunne spare sig så længe som muligt og føre dem ind på de vigtige momenter.

Jakob Egholm var med, da Mads Pedersen kom hjem fra sin VM-triumf i 2019.

- Det er der, hvor mit niveau er lige nu. Jeg kan hjælpe holdet allerbedst på den måde. Det er klart vigtigere for mig, at drengene i sidste ende får succes, end at jeg fedtspiller mig igennem til en placering nederst på listen. Så vil jeg hellere brænde alle tændstikker, så vi kan opnå noget som det, vi gjorde med sejren, siger Jakob Egholm.

Han forklarer videre, at han har fået meget ros for den rolle og opgave, han har udfyldt. Den mest kritiske er ham selv, men så længe stjernerne og holdkammerater kommer med ros, er han selv godt tilfreds.

- Mine holdkammerater er med til at bygge mig op, fordi jeg er helt ny i det her. Jeg har fået rigtig meget ud af det og har virkelig lært meget. Dette hold har nogle stjerner, der ikke er for store til, at de kan tage sig af en junior som mig, sagde han med Mads Pedersen ved siden af sig i bilen.