Cykling

Mørkøv skal køre OL og dansk etapeløb på fire dage

Michael Mørkøv har bestilt flybilletter fra Tokyo til København, så han kan deltage i både OL og PostNord Danmark Rundt.

Den danske cykelrytter Michael Mørkøv går en travl sommer i møde.

En af de helt store begivenheder for danskeren bliver OL i parløb, som han skal køre sammen med Lasse Norman Hansen. Og kun tre dage senere stiller han så til start ved PostNord Danmark Rundt.

Derfor har han været tidligt ude i forhold til planlægningen af sit program.

- Vi har bestilt den hurtigste billet hjem fra Tokyo, og jeg håber at lande i København dagen inden, vi skal starte PostNord Danmark Rundt. Så det bliver et stramt program.

- Men forhåbentligt kan vi have nogle medaljer med hjem, vi kan vise frem undervejs til de danske fans, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Har savnet de danske fans

Selvom de to store løb på få dage lyder hektisk, forventer den danske Quick-Step-rytter dog ikke, at det stramme program skal ødelægge hans chancer for at køre et godt løb på de danske veje.

- Jeg regner med at ramme den absolutte topform til OL. Og så burde der også være lidt energi til at køre et godt PostNord Danmark Rundt bagefter.

Udover det rent sportslige glæder Mørkøv sig også til at komme tilbage til de danske fans, som han har savnet i de seks sæsoner, han ikke har deltaget i løbet.

- Det er altid en kæmpe fornøjelse for os udenlandsprofessionelle at køre i Danmark. Det der med at komme hjem og køre foran de danske fans og få lov til at køre for sit eget publikum er bare fedt.

- Og så er der da ingen tvivl om, at det ville være et drømmescenarie at vinde OL-guld og komme hjem og køre rundt og blive hyldet i de forskellige danske byer.

OL i parløb køres lørdag 7. august, mens PostNord Danmark skydes i gang tirsdag 10. august.