Cykling

Dansk stortalent nyder samarbejde med verdensstjerne

Den danske cykelrytter Emma Norsgaard har haft stor gavn af holdkammeraten van Vleuten i danskerens flotte sæsonstart. Nu drømmer hun stort.

To løb og to andenpladser på fire dage. Emma Norsgaard har mildest talt fået en drømmestart på sæsonen og på den første tid som Movistar-rytter.

Jeg føler mig som en total 'newbie', så det er fedt, at hun er der

Emma Norsgaard

Det 21-årige stortalent har indtil videre været tiltænkt en rolle som en form for plan B, der skal køre sin chance, når holdets ubestridt største stjerne, Annemiek van Vleuten, ikke rammer dagen. En rolle, hun indtil nu har udført med stor succes.

Og ifølge Norsgaard selv kan netop van Vleuten tilskrives en del af succesen.

- Jeg var forfærdeligt nervøs op til sæsonens første løb, og jeg havde kvalme. Men så kom Annemiek (van Vleuten, red.) og sagde: "Bare tag det stille og roligt. Det skal nok gå". For hun har jo prøvet det tusind gange.

- Det var vildt rart, at hun lige kunne få mig til at slappe af. For jeg føler mig nemlig som en total 'newbie', så det er fedt, at hun er der. Og jeg glæder mig til at køre mange flere løb med hende, siger Emma Norsgaard til TV 2 SPORT.

Mere professionelt end forventet

Det er ikke kun den tidligere verdensmester, der har taget godt imod Norsgaard. Det samme kan siges om resten af Movistar-holdet.

- Jeg er blevet taget så godt imod. Og nu, hvor vi har fået en god start på sæsonen, føler jeg, at jeg slapper lidt mere af, og at holdet også slapper mere af omkring mig. Jeg bryder mig virkelig om at køre for Movistar, og jeg nyder den atmosfære, der er.

- Samtidig er hele setuppet bare mere professionelt, end hvad jeg havde regnet med. Det er fedt, jeg er glad, og jeg håber bare, det bliver ved sådan her.

- Det er en kæmpe drøm

Den gode start både i og uden for løbene har givet den danske mester endnu mere tro på, at der ligger flere store resultater og venter på hende ude i fremtiden.

Danskeren vil gerne specialisere sig som klassikerrytter, og derfor er der især ét løb, der fylder i tankerne: Flandern Rundt.

- Det er et af de løb, jeg rigtig gerne vil vinde. Det bliver måske ikke lige i år, men forhåbentligt kan jeg være med i toppen i de kommende sæsoner. Det er en kæmpe drøm, som jeg håber kan gå i opfyldelse en dag.