Cykling

Valgren er 'med hvor det sner' lang tid før forventet

Michael Valgren er snart klar til at køre cykelløb igen, efter han tidligere på året brækkede to fingre.

Sæsonens første løb endte skidt for Michael Valgren, der den 3. februar styrtede og brækkede to fingre kort før målstregen på 1. etape i løbet Étoile de Bessèges.

Siden er den danske EF Education - Nippo-rytter blevet opereret for bruddene, og genoptræningen er gået bedre end forventet.

- Det var ikke et så kompliceret brud, som de først antog, så jeg er tidligere tilbage, end hvad vi regnede med. Det er virkelig fedt. Så lige nu går det, som det skal, og jeg synes sgu egentlig, formen er rigtig god efter omstændighederne, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

- Men jeg gik lidt i panik i starten, hvis jeg skal være helt ærlig. Først fik jeg at vide, at det var to måneder på hjemmetræneren. Det kunne jeg ikke lige overskue. Det var træls. Men jeg fik lagt en god plan med min nye træner og holdet. Heldigvis er det gået meget bedre end forventet, og jeg står her i rigtig god form og synes egentlig, at jeg er klar til at køre cykelløb og være med, hvor det sner.

Danskeren regner med at køre Milano-Sanremo den 20. marts, og derefter skal han videre til Catalonien Rundt. Formentlig efterfulgt af Flandern Rundt, Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège.

- Det har ikke været dårligt for mig

Valgren har nu været væk fra landevejen i lidt over en måned. Og selvom en så lang periode væk fra cykelløb aldrig er at foretrække, peger danskeren på flere positive ting ved skadespausen.

- Jeg har fået en masse ro til at få trænet rigtig godt og være superseriøs og skarp. De her uger har givet en masse form, og jeg føler mig ret godt kørende. Jeg skal ikke sige, at det er godt at styrte og brække to knogler, men det har heller ikke været dårligt for mig, siger Valgren.

Og den gode form, Valgren har bygget op, har givet ham troen på, at han godt kan kæmpe med om de sjove pladser i løbene.

- Jeg snakkede med Charly Wegelius, vores sportsdirektør, og da jeg nævnte alle de løb, jeg godt kunne tænke mig at vinde, sagde han: ”Jeg tror, jeg så et smil.” Og det, tror jeg, er meget godt sagt, for jeg har ikke haft så stor glæde de seneste år af at køre på cykel. Hvis jeg har glæde ved at køre på cykel i år, så tror jeg, resultaterne kommer helt af sig selv, siger Valgren.