Cykling

Utilfreds rytter hentet kort før målstregen af Roglic

Favoritten over dem alle, Primoz Roglic, tog sejren på de sidste meter af lørdagens kongeetape i Paris-Nice.

Slovenske Primoz Roglic angreb med en kilometer til mål og tog sejren på kongeetapen i det franske cykelløb Paris-Nice lørdag eftermiddag.

Han overhalede den unge schweizer Gino Mäder, der havde siddet i udbrud hele dagen, på de allersidste meter af kategori 1-stigningen Valdeblore La Colmiane.

Tyske Maximilian Schachmann var den eneste af favoritterne, der kunne følge Roglic på den sidste kilometer, men han tabte alligevel fem sekunder til løbets førende rytter.

Sloveneren har nu 52 sekunder ned til netop Schachmann på andenpladsen. Aleksandr Vlasov er på tredjepladsen med et minut og 11 sekunder op til Roglic.

Søndag køres den sidste etape i løbet.

Kongeetapen var forkortet med 47 kilometer, så den var 119 kilometer lang. Til sidst på etapen skulle rytterne op ad kategori 1-stigningen Valdeblore La Colmiane.

En gruppe på 13 ryttere slap undervejs af sted i et udbrud. Blandt dem var Michael Mørkøvs holdkammerat Sam Bennett, der var på jagt efter point til den grønne trøje.

Da de 13 ryttere var sluppet afsted, forsøgte den tidligere danske verdensmester Mads Pedersen at komme op til udbruddet, men han måtte opgive og faldt tilbage.

På den sidste stigning hentede feltet stille og roligt ind på udbryderne. Kun Gino Mäder kunne for alvor holde favoritterne bag sig, mens de øvrige raslede af og blev opslugt.

Primoz Roglic stak af fra favoritgruppen med en kilometer igen og fik Maximilian Schachmann på slæb. De to gik imidlertid en smule i stå, og det så ud til, at Gino Mäder skulle løbe med sejren.

På de sidste 100 meter skruede Roglic dog op igen, og med 20-30 meter til mål gik han i front og kunne løfte armene.

Søndag køres den afsluttende etape.