Cykling

Asgreen vinder belgisk klassiker efter vildt soloridt

Deceuninck – Quick-Step-danskeren Kasper Asgreen vandt fredag den belgiske klassiker E3 Saxo Bank Classic i Flandern.

26-årige Kasper Asgreen leverede fredag et af karrierens største resultater efter forrygende kørsel i det belgiske endagsløb E3 Saxo Bank Classic.

Den danske cykelrytter kørte alene i mål, efter han med fem kilometer igen kørte fra de andre ryttere i frontgruppen.

Dermed fuldendte den danske mester en vild bedrift i fredagens klassiker, efter han tidligere i løbet var ude i et soloudbrud i mere end 50 kilometer.

Asgreen blev dog hentet med 12 kilometer igen, hvorefter han hægtede sig på frontgruppen med stjerneryttere som Mathieu van der Poel, Oliver Naesen, Greg Van Avermaet og Dylan van Baarle. Også danskerens holdkammerater Florian Sénéchal og Zdeněk Štybar var med i gruppen.

Med fem kilometer igen gav Kasper Asgreen det endnu et skud og kørte væk fra gruppen. Denne gang holdt det helt til mål.

- Det er et helt vanvittigt felt, Asgreen slår. Løbet er ikke på Flandern Rundt-niveau i prestige, men niveaumæssigt er det helt det samme. Og så er det en vildt imponerende måde, han vinder på. Det er ikke en ”fedte-sejr”, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen og fortsætter:

- Han sidder solo i så lang tid og bliver så hentet. Alle tænker, han ikke har mere at skyde med, og så angriber han som første mand. Det er vildt, ingen kan lukke ham.

- Selvom han har to holdkammerater, der taktisk hjælper godt til i forfølgergruppen, så er det fire verdensklasseryttere i van der Poel, Naesen, Van Avermaet og van Baarle, der ikke kan hente ham. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige, men Asgreen er et monster.

Dermed har en dansker vundet E3 Saxo Bank Classic for første gang siden 1990, hvor Søren Lilholt vandt løbet, der både starter og slutter i Harelbeke i Flandern. Asgreen er den anden dansker i historien, der vinder løbet.

Sådan kom triumfen i hus (af Ritzau)

Kasper Asgreen stak pludselig afsted alene med små 70 kilometer til mål. Kort forinden kunne han se sine landsmænd Mads Pedersen og Mads Würtz Schmidt give fortabt og sakke bagud.

Asgreen kløede på og fik skabt sig et hul, mens de store stjerner i feltet så småt begyndte at lade op til finalen.

Med 40 kilometer tilbage rørte de på sig. Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Zdeněk Štybar og Greg Van Avermaet jagtede nu danskeren.

Stjernegruppen kom hurtigt op til den håndfuld ryttere, der sad på mellemhånd, og så var der kun Kasper Asgreen tilbage at indhente. Danskeren kæmpede, men lignede en mand, hvis kræfter var ved at slippe op efter længe at have ligget alene i front.

Superstjernens vilde ryk knuste næsten Asgreen

Van Aert, van der Poel og co. lod dog til ikke at være så ivrige efter at hive Asgreen i land. Danskeren blev holdt i kort snor med et forspring på 15-20 sekunder.

20 kilometer før mål blev der dog trykket på speederen. Van Aert angreb først, og van der Poel svarede tilbage ved at efterlade belgieren i støvet med en voldsom acceleration.

Men van der Poel fik også blandt andre Greg Van Avermaet og ikke mindst to af Kasper Asgreens holdkammerater, Štybar og Florian Sénéchal, med sig.

Van der Poel og Van Avermaet fik derfor ansvaret for at hente Asgreen. Danskerens soloridt sluttede med 12 kilometer til mål.

Men Asgreen var altså ikke færdig. Fem kilometer fra mål stak danskeren igen afsted. Van der Poel accelererede. Det samme gjorde Oliver Naesen, men ingen af dem havde i første omgang kræfter nok.

Van der Poel prøvede igen, men måtte resignere, og så endte det altså med en stor dansk sejr. Asgreens holdkammerat Florian Sénéchal sluttede som nummer to, mens van der Poel måtte nøjes med en tredjeplads.