Cykling

- En stor skam, siger ekspert om Mads Pedersens fravær

På grund af et positivt coronatilfælde på holdet kommer Mads Pedersen og resten af Trek-rytterne ikke til at stille til start i Gent-Wevelgem.

Du kan se Gent-Wevelgem på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 13.25.

Følelsen beskrev han meget godt selv, da nyheden tikkede ind sent lørdagen aften.

- Det er et spark i bollerne, lød det kort fra den danske Trek-Segafredo-rytter Mads Pedersen på Twitter om holdets positive coronaprøve.

Det har resulteret i, at den danske forsvarende vinder af løbet fra 2020 og resten af det amerikanske cykelhold ikke tilbagelægger de små 232 kilometer i Gent-Wevelgem søndag, da de har trukket sig fra det traditionsrige løb.

Tilbage sidder Mads Pedersen bitter og skuffet. Endnu værre er det, at han havde fravalgt at køre Milano-Sanremo for at fokusere på netop klassikerne. Men selvom danskeren har lov til at være ærgerlig, er han også kendt for ikke at hænge sig for meget i nedture. Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det er altid ærgerligt, når den forsvarende vinder ikke er med. Så for cykelløbet er det naturligvis en skam. Allermest er det en stor skam for os danskere og for Mads Pedersen selv. Han havde alle muligheder for at lave et godt resultat, så jeg kan godt forstå, hvis han hænger lidt med mulen i dag.

- Men han er god til at holde snuden i sporet, så han skal heller ikke sætte sig ned, tænke "hold nu op" og spise 12 belgiske vafler til morgenmad i sorg. Han skal lynhurtigt forsøge at fokusere på, at der heldigvis kommer flere cykelløb rundt om hjørnet, lyder opfordringen fra Chris Anker Sørensen.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Mads Pedersen, men det er endnu ikke lykkes.

Et andet af Mads Pedersens store mål Paris-Roubaix hænger desuden i en tynd tråd, da monumentet risikerer at blive udsat på grund af sundhedsmæssige årsager. Derfor er der kun Flandern Rundt tilbage for den tidligere verdensmester, som køres 4. april.

Søren Kragh er næste dansker i rækken af favoritter

Selvom der kommer til at mangle en dansk storfavorit i Belgien, er der stadig andre danskere om buddet til en sejr.

Det er på trods af, at det bliver et felt fyldt med kvalitet med sprintspecialister som Wout van Aert og Sam Bennett.

- Søren Kragh-Andersen var virkelig godt kørende i Milano-Sanremo. Vejrudsigten melder medvind på de flade stykker, hvilket kan samle det hele lidt. Der er mange borstensstigninger og grusveje, ligesom der et længere fladt stykke op mod Wevelgem, som sandsynligvis vil gøre det til en spurt til sidst. Kan Søren Kragh sidde med i en lille gruppe her, har han bestemt en god mulighed, fortæller Chris Anker Sørensen.

Danskere i Gent-Wevelgem

  • Søren Kragh-Andersen (Team DSM)
  • Casper Pedersen (Team DSM)
  • Andreas Stokbro (Team Qhubeka ASSOS)
  • Emil Vinjebo (Team Qhubeka ASSOS)
  • Michael Mørkøv (Deceuninck – Quick-Step)
  • Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation)

Trek-Segafredos kvindehold er ikke påvirket af den positive coronatest og kommer derfor til at stille til start søndag.