Cykling

Profil misser Flandern Rundt

Den belgiske cykelrytter Philippe Gilbert har besluttet at tage en pause fra cykelløb efter en periode med både fysisk og psykisk træthed.

Cykelseere verden over må kigge langt efter Philippe Gilbert, når startskuddet lyder til årets Flandern Rundt 4. april.

Lotto Soudal-rytteren, der vandt den belgiske klassiker i 2017, har besluttet at tage en kortere periode uden cykling for at restituere både krop og psyke.

Det skriver Lotto Soudal i en pressemeddelelse.

- Jeg har sammen med holdet besluttet at tage en periode med hvile, fordi det slet ikke går godt.

- Det har stået på en del uger nu, hvor tingene ikke har været gode. Vi tog tiden til at analysere alt, der var at diskutere, og vi kom til den konklusion, at det er mangel på mental og fysisk frisked, siger Philippe Gilbert.

Værre end forventet

Gilberts pause kommer ovenpå en periode med skuffende præstationer, hvor han blandt andet måtte udgå fra E3 Saxo Bank Classic og Gent-Wevelgem.

Belgieren peger selv på, at de fysiske skavanker stammer tilbage fra et styrt, han havde sidste år.

- Jeg tror, det kommer af alt det arbejde, jeg lavede efter mit styrt i Tour de France sidste år. Jeg er stadig et menneske. Jeg trænede en masse uden nogen ordentlig pause, fordi jeg i ugerne uden cykling arbejdede hårdt med fysioterapeuter og andre specialister.

- Dengang vidste vi ikke, hvor slemt mit styrt var, men i sidste ende var det langt værre, end vi troede. Måske skulle jeg have stoppet min 2020-sæson der.

Gilbert ved endnu ikke, hvor lang pausen skal være, men hans umiddelbare bud er, at han vil holde fire-fem dages fuldstændig pause fra cyklen. Derefter regner med lige så stille at starte op med træningen igen.

Og hvis alt går vel, har han forhåbninger om at være klar til Ardennerklassikerne i midten af april.