Cykling

Chefen sår tvivl om Sagans fremtid, men stjernen svarer igen

Peter Sagan føler sig hverken gammel eller færdig, og han er klar til nye eventyr, hvis BORA – hansgrohe følger op på team managerens ord.

114 individuelle sejre. 12 år på World Touren. 9 måneder tilbage af sin måske sidste kontrakt med BORA - hansgrohe.

Peter Sagan har været en af cykelsportens største stjerner i et årti, men nu antyder holdets team manager, Ralph Denk, at den 31-årige slovak ikke nødvendigvis har en fremtid hos BORA - hansgrohe.

- Han er en af de bedst betalte ryttere i feltet. Vi er nødt til at overveje, om vi vil fortsætte med at tage os råd til ham, eller om det er bedre at investere pengene i yngre ryttere.

- Vi er meget taknemmelige for det, Sagan har gjort for os. Sponsorerne har fået en masse opmærksomhed takket være ham, men han er på vej i karrierens efterår, siger Denk til Kölner Stadt-Anzeiger, ifølge Cyclingnews.

Peter Sagan menes at tjene op mod 37 millioner kroner om året og har kørt for BORA - hansgrohe siden 2017.

Sagan: - Jeg skal være den første til at smutte

Stjernerytteren har blandt andet vundet tre verdensmesterskaber, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, 12 etapesejre i Tour de France og den grønne pointtrøje syv gange.

Siden Sagans seneste klassiker-sejr i 2018 har en ny generation dog for alvor etableret sig i feltet med Wout van Aert og Mathieu van der Poel som de største navne i klassiker-kategorien.

Slovakken føler sig dog langt fra færdig.

- Jeg har haft travlt med at køre løb, så jeg har ikke talt med Ralph om fremtiden. Hvis han ikke mener, han har brug for mig til at vinde løb for holdet, skal jeg være den første til at finde et hold, der faktisk vil have mig, siger Peter Sagan, der senest vandt en etape i Volta a Catalunya i lørdags.

Sejren kom efter nogle hårde måneder, hvor coronasmitte i begyndelsen af året slog Sagans formkurve tilbage til start.

- Jeg føler mig ikke gammel. Jeg er 31. Jeg føler mig ikke i karrierens efterår, og jeg synes, jeg har vist, at jeg stadig kan vinde løb, selvom min sæsonstart er blevet lidt ødelagt af Covid-19.

Søndag stiller Sagan til start i Flandern Rundt, som han vandt i 2016.