Cykling

Hjerteproblemer tvinger Asgreens holdkammerat til Flandern-afbud

Tjekkiske Zdenek Stybar meddelte sit hold efter søndagens Gent-Wevelgem, at han følte sig utilpas.

Kasper Asgreen og de øvrige Deceuninck - Quick-Step-ryttere må undvære en stærk holdkammerat, når de søndag indleder jagten på sejren i monumentet Flandern Rundt.

Fredag meddeler Quick-Step i en pressemeddelelse, at 35-årige Zdenek Stybar, der var regnet blandt de største outsidere til øverste podietrin, ikke stiller til start. Det skyldes utilpashed, der opstod efter løbet Gent-Wevelgem for fem dage siden.

- En undersøgelse foretaget af vores lægestab har afsløret, at vores rytter fra Tjekkiet led af problemer med hjerterytmen, hvorfor det blev anbefalet, at han skulle gennemgå en ablationsprocedure (får hjertet tilbage i normal rytme, red.). Denne procedure blev onsdag udført med succes af professor Pedro Brugada på et hospitalet i Bruxelles, skriver Quick-Step.

Skuffet over at misse Flandern

Stybar har derfor fået grønt lys til at vende tilbage til træning, men holdet har vurderet, at Flandern Rundt søndag vil være for tidligt at vende tilbage på konkurrenceniveau. I stedet får tjekken nogle dage fri sammen med sin familie.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over at misse Flandern Rundt på søndag. Jeg har fulgt med i den spændende optakt på fjernsynet og oplevet følelserne og passionen i denne periode af cykelsæsonen med E3, Gent-Wevelgem, Flandern og Paris-Roubaix, hvilket er min favoritdel af sæsonen.

- Jeg har trænet godt og haft en følelse af, at min form op til denne weekend var den bedste, jeg har haft i nogen tid, siger Stybar.

Var stor hjælp for Asgreen

Samtidig slår han dog fast, at han føler sig heldig, da der kun var tale om en mindre operation, og tjekken er taknemmelig over, det nu er løst. Både i forhold til resten af sæsonen, men også hans helbred generelt.

Hos bookmakerne er trioen Mathieu van der Poel, Wout van Aert og Julian Alaphilippe de største favoritterne til sejren, men de tre Quick-Step-ryttere Kasper Asgreen, Florian Senechal og Zdenek Stybar lå som stærke outsidere lige efter.

Netop disse tre ryttere spillede også en hovedrolle, da Kasper Asgreen løb med sejren i E3 Saxo Bank Classic. Da danskeren havde angrebet fra en stærk gruppe til sidst, sørgede Senechal og Stybar for at neutralisere samtlige forsøg på en forfølgelse af Asgreen.

Tjekkiske Zdenek Stybar sluttede som nummer 5 i samme løb, mens han blev nummer 25 i Gent-Wevelgem, hvor han kort efter oplevede de første tegn på hjerteproblemer.