Cykling

Bitter Mads Pedersen jagter miraklet i Flandern

Den normalt så selvsikre verdensmester levner ikke sig selv mange chancer i Flandern Rundt efter en skidt optakt til løbet. Men han håber på mirakler.

Mads Pedersen plejer at strutte af selvtillid og er normalvis ikke bleg for at fortælle om sin ambitioner.

Men forud for et af sæsonens største mål - Flandern Rundt - tror han noget ukarakteristisk ikke som vanligt på sine egne chancer.

- Sådan et løb som Flandern Rundt, der skal det være 100 procent det hele og så videre. For at man virkelig kan være med om sejren. Men der kan ske mirakler, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Danskeren er nemlig langt fra toppen, når han stiller til start.

- Jeg er ikke helt tilfreds med, hvor jeg er. Men jeg kan ikke gøre noget ved det, siger han.

Isolation og aflyste løb

Optakten er blevet spoleret af, at han har været i isolation, fordi han blev betragtet som nær kontakt til en holdkammerat, der blev testet positiv for coronavirus.

Det gjorde sgu ondt at skulle sidde og pille nummer 1 af trøjen igen uden at have kørt løbet

Mads Pedersen om optakten til Gent-Wevelgem

Mads Pedersen har ikke selv været ramt af coronavirus, men det har hans løbskalender.

Det var planlagt, at han skulle forsvare sin triumf i Gent-Wevelgem i sidste weekend. Løbet skulle samtidig fungere som optakt til Flandern Rundt, men nu fortæller han om, hvordan han fik den nedslående besked, da han lå og sov.

- De kommer egentlig og vækker os og siger: "Drenge, vi kan ikke køre løb i morgen.” Og så var det selvisolation derfra, siger han.

Selvom han har haft mulighed for at træne på egen hånd, så er det en aflysning, der stadig sidder i Mads Pedersen.

- For at være ærlig så gjorde det sgu ondt at skulle sidde og pille nummer 1 af trøjen igen uden at have kørt løbet. Så der er helt klart lidt, der skal ud i morgen. Det er aldrig sjovt at misse et løb - og slet ikke et løb, der passer mig godt. Der gør det endnu mere ondt, siger han.

Desuden gik han også glip af cykelløbet Dwars door Vlaanderen.

Bitterhed kan skabe mirakel

Søndag får han så muligheden for at træde bitterheden ud igennem pedalerne.

- Jeg glæder mig sgu, og det bliver fedt at komme ud og køre cykelløb igen. Jeg skal måske bruge noget af den bitterhed over, at jeg ikke fik lov til at køre Gent. Den skal nok bruges i morgen på at køre stærkt på cykel, siger han.

Selvom Mads Pedersen ikke betragter sig selv blandt favoritterne på grund af den dårlige optakt, så skal man dog aldrig sige aldrig.

- Når man er til start, så er der mulighed for at vinde. Også i morgen. Men jeg er ikke i den ønskede form, jeg skulle være i nu. Hvis sol, måne og hele lortet står rigtigt, så er der stadig muligheder, siger han.

I 2018 blev Mads Pedersen nummer to i Flandern Rundt, og det var efter et mindre mirakel, mener han.

- Det skete i 2018, da jeg blev toer. Der var ikke rigtig nogen, der regnede med det. Og jeg synes selv, at jeg er bedre, end jeg var i 2018 på trods af en ikke-optimal uge.

Flandern Rundt begynder klokken 10.00 søndag, og du kan følge det på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.