Cykling

Danske stjerner skal udnytte, at storfavoritterne kigger på hinanden

De danske cykelstjerner har taktikken klar til Flandern Rundt. De skal udnytte, at de største favoritter er ekstra opmærksomme på hinanden.

Wout van Aert, Mathieu van der Poel og Julian Alaphilippe.

Spørger du bookmakerne, så vil de nævne de tre cykelstjerner som favoritter til årets udgave af Flandern Rundt.

Men bare fordi de på papiret er favoritter, betyder det ikke, at de danske ryttere ikke kan slå dem. Tværtimod.

Selvom Mads Pedersen har haft en skidt optakt til løbet, efter at han har været i isolation, så har han taktikken klar. Netop favoritværdigheden til de tre cykelstjerner kan vendes til en dansk fordel.

- Der er ingen tvivl om, man godt kan udnytte, de kigger meget på hinanden, men de er heller ikke dumme. De kigger også på andre. De ved også godt, der er andre, der kan køre stærkt. Men jo, man kan godt bruge det, når de sidder og kigger på hinanden. Det er der ingen tvivl om.

- De fleste har lært, at man bruger, at de er ekstra fokuseret på hinanden. Det er de tre stærkeste lige nu, og det er de tre, man regner med, der kører om sejren, så det er logik, at folk kigger på dem, og de kigger på hinanden, og det skal vi andre udnytte, siger verdensmesteren fra 2019 til TV 2 SPORT.

Han bakkes op af Michael Valgren, der også er overbevist om, at det netop er den indbyrdes rivalisering, der skal udnyttes.

- Jeg håber, de tre store kan låse hinanden lidt. Alle ved, at van der Poel og van Aert ikke er bedste venner, så måske kan de gøre det. Men man kan også risikere, at de smadrer cykelløbet i et forsøg på at smadre hinanden, så det kan gå begge veje, siger han til Feltet.dk.

Skal være på forkant

Wout van Aert og Mathieu van der Poel har begge været en åbenbaring, siden deres relativt nylige entré på den helt store cykelscene.

De har vist sig uhyggeligt stærke og har taget adskillige triumfer meget tidligt i deres karriere, mens rutinerede Julian Alaphilippe også er en notorisk vinder.

- Det gælder om at komme på forkant, for på stigningerne ved vi, at de tre er de stærkeste. Så hvis man er på forkant, så er det ikke der, man bliver kørt midt over. På flad vej sætter de jo ikke bare os andre. Der kører de ikke bare væk. Så hvis man selv kører smart, bruger hovedet og kommer på forkant, så kan man måske bruge, at de kigger lidt mere på hinanden og venter lidt længere i cykelløbet, fordi de ved, det først er der, man behøver at gøre noget, siger Mads Pedersen.

Selvom det handler om at være på forkant, er det en svær balance, for det gælder også om ikke at køre for hårdt på, lyder det fra Michael Valgren.

- Det handler om ikke at stresse, når de angriber, da de brænder en stor tændstik af på det. Så kan man komme tilbage bagefter, når de kigger på hinanden, siger han.

Asgreen med anden taktik

For Kasper Asgreen er det en anden taktik, der skal lægges, for han er holdkammerat med Julian Alaphilippe.

- Det er helt klart en af vores største styrker, at vi har mange ryttere, der kan vinde løbet. Hvis en af os angriber og bliver hentet igen, har vi andre ryttere, der er klar til at køre med det samme. Forhåbentlig, hvis vi altså har nok ryttere i frontgruppen. Det er målet, og så må vi se, hvad der sker. Det er et langt løb, så der kan ske mange ting, siger han.

For to år siden blev han nummer to i Flandern Rundt, og med en flot sejr i det belgiske løb E3 Saxo Bank Classic for nylig er troen på endnu mere.

- Det er svært at sammenligne sin form med for to år siden, men jeg føler, jeg har kørt rigtig godt de seneste uger. Så jeg har en stor tro på, min form er, hvor den skal være, og at jeg har niveauet til at levere i en finale, hvis alt går, som det skal, siger han.

Flandern Rundt starter søndag klokken 10.00, og du kan følge det på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.