Cykling

Storfavorit forberedt på årets 'hovedret': - Jeg er meget skarpere

Wout van Aert har brugt den seneste uge på intet andet end forberedelse til Flandern Rundt, hvor han vil forbedre sidste års andenplads.

Da konkurrenterne kørte Dwars door Vlaanderen i onsdags, rullede Wout van Aert ud på 210 træningskilometer.

Torsdag gjorde han det igen på de sidste 100 kilometer af ruten til søndagens Flandern Rundt. Et af sæsonens absolut største mål.

- Fysisk er jeg lige så god som i oktober (seneste udgave, red.). Mentalt er jeg meget skarpere. Det har jeg specifikt fokuseret på, og det er forskellen fra sidste sæson, siger van Aert til wielerflits.

- Sidste år var Flandern Rundt en dessert. Nu er det hovedretten.

I sidste sæson lå de store endagsløbs under eller efter de tre Grand Tours på grund af coronapandemien. Flandern Rundt blev først kørt den 18. oktober.

- Der kørte du alt, hvad du kunne nå efter Tour de France, mens du stadig havde topform. Selvfølgelig var jeg meget motiveret (i Flandern Rundt, red.), men der var ikke længere den nødvendige store sult, jeg har nu, siger belgieren.

Rivalen får ikke lov igen

For 5,5 måned siden blev Jumbo Visma-stjernen nummer to bag hollænderen Mathieu van der Poel, der vandt i en spurt.

I år er de to igen blandt de største favoritter til sejren, men efterårets udfald bliver anderledes denne gang, ifølge van Aert.

- Vi kunne ikke sætte hinanden af, så det endte i en spurt. Hvis det sker igen, tror jeg stadig på min egen spurt, og så vil jeg huske på, hvorfor det gik galt sidst.

- Jeg giver ikke Mathieu lov til at stikke af søndag, hvis han forsøger noget, siger Wout van Aert.

Årets udgave er 254,3 kilometer langt og byder på 19 stigninger og 17 brostens-passager. Du kan se løbet på TV 2 og TV 2 Play fra klokken 10.