Cykling

Asgreen fremhævede Rolf Sørensen-samtale - her er historien bag

Rolf Sørensen tilbød at give Kasper Asgreen nogle råd med på vejen før Flandern Rundt. Det takkede den senere sejrherre ja til.

26-årige Kasper Asgreen kan nok næppe selv huske, da Rolf Sørensen som den første dansker vandt Flandern Rundt i 1997.

Men den tidligere toprytter spillede alligevel en rolle i vinderinterviewet 24 år senere, efter Asgreen havde gjort ham kunsten efter søndag eftermiddag.

- Det er fantastisk. Rolf ringede til mig den anden dag for at give mig nogle gode råd, fortalte den nykårede Flandern-vinder og tilføjede senere i et videointerview, holdet selv har delt:

- Han sagde, han troede på, jeg kunne vinde løbet. Det giver selvfølgelig stor selvtillid, når en tidligere vinder af løbet ringer dig op og siger det.

"Pas på dig selv"

En samtale, der ifølge Rolf Sørensen - som selv har kørt løbet 15 gange - mest drejede sig om faremomenterne i det prestigefyldte monument.

- Det handlede mere om, hvad man ikke skulle gøre forkert. At han skulle passe på sig selv, køre med god margin bag de andre på brostensstykkerne, finde sin egen linje og have holdkammeraterne tæt på så længe som muligt, siger Sørensen, der samtidig fralægger sig enhver andel i landsmandens succes.

- Jeg skal ikke tage noget af æren. Det er ham og holdet, der er ekstraordinært gode lige nu og som lagde taktikken. Han har de dygtigste folk omkring sig og det ultimative setup på det her Quick-Step-hold. Så det var bare en venskabelig snak, slår han fast.

Kommentatorerne forstår det ikke, men Kasper Asgreen var opsat på at vise formen frem på bakkerne. Video: TV 2 SPORT

Det var Kasper Asgreens tredje Flandern Rundt. Sidste år blev han nummer 13, og i 2019 blev han nummer to.

Afgørende moment var på tale

27 kilometer før målstregen angreb Kasper Asgreen, og kun storfavoritterne Mathieu van der Poel og Wout van Aert kunne hænge på.

Tidspunktet for angrebet var ikke tilfældigt, og netop den strækning på ruten var også oppe at vende i de to Flandern-vinderes samtale.

- Det moment, hvor Asgreen angriber, hvor de tre kører væk, var et nøglepunkt. Det var udset som et af gyldne momenter, fortæller Rolf Sørensen.

"Næsten for aggressivt"

I sidste ende skal beslutningerne dog træffes i kampens hede, uanset hvor gode rådene måtte være.

- Det blev bare de stærkeste mod de stærkeste, og kun du ved, hvordan du har det. Jeg sagde til ham, at han jo kender de andre ryttere bedst selv, og han slog dem jo i E3 (Saxo Bank Classic forrige fredag, red.).

- Det blev måske næsten for aggressivt til min smag, men det var jo sådan, han smadrede dem. Og det er jo det, man først mærker i løbet - hvordan de andre har det, siger Sørensen.

Se Rolf Sørensen vinde Flandern Rundt i 1997.

Sejren var Kasper Asgreens tredje store i karrieren. Den første hentede han i endagsløbet Kuurne-Bruxelles-Kuurne i 2020