Cykling

- Det er helt utroligt, siger Asgreen

Kasper Asgreen valgte rigtigt, da han besluttede at blive bagved Mathieu van der Poel kort inden mål i Flandern Rundt.

Danske Kasper Asgreen kørte først over målstregen i årets Flandern Rundt efter en duel med løbets store favorit Mathieu van der Poel.

Dermed blev han den første dansker i 24 år til at vinde den belgiske klassiker siden Rolf Sørensens sejr i 1997.

- Jeg følte mig godt tilpas - også i de sidste kilometer, så jeg valgte at tro på min sprint. Jeg havde Mathieu van der Poel lige foran mig, og jeg besluttede bare at blive på hjul, så jeg selv kunne bestemme, hvornår jeg ville køre.

- Det var et meget hårdt løb. Vi kørte begge til grænsen, og det var et spørgsmål om marginaler i dag. Men det er helt utroligt, siger Kasper Asgreen i et interview efter sejren.

Stærk afslutning

Med 17 kilometer tilbage af løbet satte van der Poel et angreb ind, hvor kun Asgreen kunne følge med. Angrebet fik sat Wout van Aert af frontgruppen, og så var der lagt op til en direkte duel mellem Asgreen og van der Poel.

De to kørte videre sammen mod mål, og med 300 meter igen satte Asgreen så det afgørende stød ind og tog sejren.

- Vi arbejdede rigtig fint sammen for at holde gruppen bag os, og da vi kører ind på den sidste kilometer, hører vi, at vi har lige over 30 sekunder ned til de næste, og så sætter jeg mig på hjul, siger Asgreen til TV 2 SPORT.

Efter løbet havde den nykårede vinder af Flandern Rundt også overskud til at rose sine holdkammerater fra Deceuninck – Quick-Step for at hjælpe ham til triumfen.

- Vi kørte et perfekt ræs, og holdet var bare gode. Vi kendte hver en meter af banen på forhånd, siger Asgreen.

Glæder sig allerede til næste år

Det var ikke kun i dagens løb, Asgreen strålede.

Danskeren er generelt inde i en periode med god form og store resultater.

For lidt over en uge siden, 26. marts, vandt Asgreen nemlig en anden stor klassiker: E3 Saxo Bank Classic i Flandern.

Og de to klassiker-triumfer giver danskeren tro på mere.

- Når man performer i klassikerne, og det er de løb, man gerne vil performe i, så giver det rigtig meget selvtillid for fremtiden, og jeg glæder mig allerede nu til næste års klassikersæson.