Cykling

Profil smidt ud af Flandern Rundt for at kaste dunk til tilskuere

Den mangeårige World Tour-rytter Michael Schär blev smidt ud af Flandern Rundt med omkring 110 kilometer til mål.

TV 2 SPORTs rutinerede kommentatortrio Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen havde svært ved at tro på den besked, de og tv-seerne fik med 110 kilometer tilbage af Flandern Rundt.

- Schär skal også forlade løbet efter at have smidt affald uden for en affaldszone, skriver Flandern Rundt selv på Twitter, hvilket også var meldingen i løbsradioen.

Schweiziske Michael Schär, der kører for AG2R Citroën Team, er helt konkret blevet smidt ud af den store endagsklassiker for at have kastet en drikkedunk hen til en gruppe tilskuere.

Det er et brud på de nye regler, den internationale cykelunion (UCI) indførte fra 1. april. Regler der desuden har modtaget stor kritik.

Forbudt at kaste drikkedunke

Ud over regler om rytternes kørestil står der, at det ikke længere er tilladt at kaste objekter – herunder drikkedunke – uden for affaldszoner. Reglen er, at det er ulovligt "at smide affald på en farlig måde eller smide det på vejen, mod tilskuere eller uden for affaldszoner".

Straffen i endagsløb er en bøde, fratagelse af UCI-point og en diskvalifikation.

- Jeg er enig i reglerne, hvis man smider dunken ud i en sø, men det her er jeg ikke enig i, lød det fra Chris Anker Sørensen undervejs i kommenteringen.

I cykelverdenen havde mange fået en opfattelse af, at løbsjuryerne ville tage advarsler i brug, før en diskvalifikation kom i spil. Det gjorde juryen i Flandern Rundt dog hurtigt til skamme, da de uden varsel pillede den 34-årige AG2R-rytter ud af løbet.

Også Rolf Sørensen havde svært ved at forstå den hårde konsekvens.

- Han kaster en dunk til en tilskuer. Dunkene er en souvenir, lød det fortvivlet.

Michael Schär kørte fra 2010-2020 på BMC- og CCC-holdet, inden han fra 2021-sæsonen startede op hos AG2R, hvor han har kontrakt frem til 2023.

Tidligere i løbet blev yderligere to ryttere smidt ud. Den episode kan du læse mere om her.