Cykling

Ryttere smidt ud af stor klassiker

To ryttere er blevet smidt ud efter uacceptabel opførsel i fronten af feltet.

Dagens første dramatiske højdepunkt af den store klassiker Flandern Rundt kom udsædvanligt tidligt i årets udgave.

Med 240 kilometer tilbage af løbet blev to ryttere nemlig diskvalificeret for en infight forrest i feltet. Det drejer sig om kamphanerne Otto Vergaerde fra Alpecin–Fenix og Yevgeniy Fedorov fra Astana.

Situationen eskalerede, da Fedorov pludseligt bremsede hårdt op – sandsynligvis for at teste sine bremser. Det skulle han ikke have gjort, for straks efter svajede Vergaerde ind foran Fedorov, der lige nøjagtigt undgik at vælte.

- At køre frem lige foran kameraet og lave det der er for dumt, siger TV 2 SPORTs cykelekspert, Chris Anker Sørensen.

Stoppede ikke trods melding

Løbsledelsen reagerede prompte, og dermed blev 174 ryttere til 172.

Den officielle melding fik dog ikke de to kamphaner til at stoppe med at træde i pedalerne. Både Vergaerde og Fedorov kørte ned til løbskommissærbilen og indledte en længere diskussion. Det hjalp dog ikke. Beslutningen stod ved magt.

- Vi ærgrer os over at meddele, at Fedorov er blevet diskvalificeret sammen med Vergaerde. Efter løbet vil holdet tage en snak med Fedorov for at finde ud af, hvad der helt præcist skete, skriver Astana-mandskabet på Twitter.

Se resten af Flandern Rundt på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.