Cykling

Store stjerner bukker sig i støvet for en Asgreen 'i verdensklasse'

Mathieu van der Poel og Wout van Aert havde begge pæne ord at sige om Kasper Asgreen efter danskerens sejr i Flandern Rundt.

Kasper Asgreen havde glemt at læse plottet til søndagens Flandern Rundt.

For i det plot, som de fleste eksperter og bookmakere på forhånd havde skrevet til Flandern Rundt, stod det klart, at enten hollandske Mathieu van der Poel eller belgiske Wout van Aert ville ende med at vinde det legendariske cykelløb.

Men sådan gik det bare ikke, for danske Kasper Asgreen kom i vejen.

Umiddelbart efter nederlaget var de to storfavoritter dog hurtige til at ønske danskeren tillykke med sejren. Ja, faktisk opsøgte Mathieu van der Poel som noget af det første Kasper Asgreen for at give den danske mester et kram.

- Tillykke! Du fortjener det, mand! Det var stærkt kørt. Virkelig stærkt.

Sådan lød det, da den slagne, hollandske verdensstjerne for rullende kameraer ønskede Kasper Asgreen tillykke. Asgreen og Van der Poel kørte parløb på de sidste kilometer ind mod mål, efter de havde rystet Wout van Aert af sig kort forinden.

Stor respekt fra storfavoritterne

Efterfølgende uddybede Mathieu van der Poel sin respekt for Kasper Asgreen i et interview med Cyclingnews:

- Jeg tror bare, jeg tabte til en stærkere mand i dag. Jeg er skuffet, men jeg tabte til en stærkere mand, og det gør det nemmere at acceptere, siger Mathieu van der Poel og tilføjer:

- Asgreen er helt sikkert den fortjente vinder. Han er en type, der tør køre cykelløb og tør fortsætte helt til målstregen. Det kan jeg godt lide.

Også den belgiske hjemmebanefavorit, Wout van Aert, havde efter løbet overskud til at rose den danske vinder.

Er du overrasket over, at Asgreen slog Mathieu van der Poel i spurten?

- Ja, måske lidt. Hvis de begge kommer friske til målstregen, forventer alle, at Mathieu vinder. Men Kasper er en cykelrytter i verdensklasse, og mod slutningen af så hårdt et løb her bliver det altid en anderledes spurt, siger Wout van Aert til TV 2 Norge.

En stikpille til Asgreen og Quickstep

Wout van Aert havde dog også svært ved at skjule skuffelsen over sin egen præstation i søndagens løb på hjemmebane i Belgien.

For ikke nok med at den belgiske stjerne blev sat af Kasper Asgreen og Mathieu van der Poel, så blev han også hentet af forfølgergruppen og endte derfor helt nede på sjettepladsen.

- I dag manglede jeg benene. Jeg har ingen andre undskyldninger, siger Van Aert, der dog alligevel havde plads til en lille stikpille til Kasper Asgreen og Deceuninck-Quick Step-mandskabet.

For da Asgreen, Van Aert og Van der Poel sad sammen i en tremands-gruppe, var der ifølge belgieren ikke meget hjælp at hente hos den danske kollega.

- Kasper måtte ikke trække sammen med os, fordi han havde holdkammerater nede bagved. Det er lidt fjollet, for han angreb jo selv. Men da de smed mig, virkede det, som om de arbejdede bedre sammen. Jeg var bare ikke god nok i finalen, siger Wout van Aert.

Belgiske Greg van Avermaet tog sig af tredjepladsen i søndagens udgave af Flandern Rundt.

Kasper Asgreen er den blot anden danske vinder af Flandern Rundt siden Rolf Sørensen i 1997.