Cykling

Asgreen begræder flytning af Paris-Roubaix - havde kørt dem midt over, siger ekspert

Paris-Roubaix er blevet rykket til starten af oktober. Det ærgrer Kasper Asgreen og eksperter efter danskerens imponerende sejr i Flandern Rundt.

- Er du vanvittig, hvor skal man ærgre sig over, at der ikke er Paris-Roubaix om en uge.

Sådan lyder det fra TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen. Her er der stor ærgrelse at spore på vegne af Kasper Asgreen, der vandt søndagens Flandern Rundt. For normalt er der Paris-Roubaix en uge efter, men på grund af coronapandemien er det rykket til 3. oktober.

- Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger, fordi det er nemt at sige, når de ikke kører, men han havde kørt dem midt over, mener Rolf Sørensen.

Samme holdning har Chris Anker Sørensen, der understreger, at hans sejr har bragt ham helt frem i forreste geled blandt favoritterne.

- Det var nok primært os danskere, der gjorde det til Flandern Rundt i år, men for fremtiden vil alle internationale eksperter jo også gøre det. Han har virkelig taget et skridt op, siger Chris Anker Sørensen.

- For en måned siden snakkede man jo om Julian Alaphilippe, Mathieu van der Poel og Wout van Aert som værende umulige at slå. Men de kan jo godt besejres, og Asgreen er en af dem, der - selv når det handler om at være stærkest - kan slå dem.

Selvfølgelig er det en skam. Med min form, som jeg har i øjeblikket, ville jeg virkelig gerne have kørt Paris-Roubaix

Kasper Asgreen

Fokuserer på Touren og OL

Kasper Asgreen har kørt Paris-Roubaix én gang før. Det var i 2019, hvor han blev nummer 50.

Derfor havde han også sat et stort kryds med løbet i 2020, men dengang blev løbet helt aflyst på grund af coronasituationen. Pandemien har igen haft påvirkning på løbet i 2021, der foreløbigt er udskudt til oktober.

Det ærgrer naturligvis Asgreen, at han ikke kan tage den exceptionelle form med ind til det franske brostensløb.

- Selvfølgelig er det en skam. Med min form, som jeg har i øjeblikket, ville jeg virkelig gerne have kørt Paris-Roubaix, men sundhedssituationen i verden kommer først. Jeg er sikker på, at myndighederne har gjort alt, hvad de har kunnet. Hvis det ikke er muligt, er det sådan, det er, siger han ifølge Cyclingnews.

- Nu tager jeg en pause og forbereder mig til Tour de France og OL. Til efteråret er der VM og nu også Paris-Roubaix, og det vil jeg helt sikkert også jagte.

Tour de France, som Asgreen arbejder henimod, starter 16. juni. Linjeløbet ved OL køres 24. juli.