Cykling

Besked fra holdet gjorde Asgreen forarget, siger Quick-Step-boss

En kontraktforlængelse mellem Kasper Asgreen og Deceuninck – Quick-Step er under opsejling, hvis man skal tro holdets ejer, Patrick Lefevere.

To dage før Flandern Rundt var Kasper Asgreen oppe at diskutere med den sportslige ledelse på Deceuninck - Quick-Step.

Ifølge Het Nieuwsblad mente ledelsen ikke, at han ville være i stand til at vinde, hvis løbet endte i en spurt med typer som Mathieu van der Poel eller Wout van Aert.

Danskeren var meget uenig i, fortæller holdejer Patrick Lefevere.

- Det var han forarget over. Han sagde: "Jeg ved, at jeg kan slå dem". Han henviste til sine tidligere spurter i Californien og Schweiz Rundt, hvor han havde vundet foran hurtige ryttere, selvom det ikke var i kamp om sejren.

Lefevere og de andre chefer måtte som bekendt æde deres ord søndag eftermiddag, hvor Asgreen satte van der Poel til vægs på de sidste meter, mens van Aert slet ikke var stærk nok til at sidde med i finalen.

- Du kunne se, at han var meget selvsikker, så hvorfor skulle han ikke få chancen igen? Han afsluttede det smukt, siger holdejeren.

- Asgreen var hele tiden plan A

Quick-Step-toppen havde dog stadig så meget tiltro til Kasper Asgreen, at planen for Flandern Rundt på forhånd var at satse på ham.

Van Aert kom hurtigt bagud, da Van der Poel og Asgreen begyndte at duellere. Video: TV 2 SPORT

Også foran verdensmesteren Julian Alaphilippe.

- Da Julian kom til Belgien denne uge, indikerede han, at han ikke havde fået trænet, som han gerne ville. Efter hans periode i Italien (til Tirreno-Adriatico og Milano-San Remo i marts, red.) var han for træt, fortæller Patrick Lefevere.

I Flandern Rundt blev Alaphilippe sat med 25 kilometer til mål og kom ind som nummer 42, over to og et halvt minut efter Asgreen.

Holdejer: Kontraktforlængelse er blevet dyrere

Den 26-årige danskers kontrakt med det belgiske storhold udløber efter denne sæson.

Og Patrick Lefevere er godt klar over, at sejrene i E3 Saxo Bank Classic og Flandern Rundt på bare ni dage ikke just forringer danskerens værdi.

En mulig kontraktforlængelse var faktisk det, som mødet mellem ledelsen og Asgreen i udgangspunktet handlede om fredag aften.

- Vi taler med Kasper om fremtiden. Han har sikkert tilbud fra andre hold. Han ville vide, hvad vi tænker om ham i øjeblikket, og hvad hans rolle er på vores hold. Og hvad han har hørt fra os, har helt sikkert givet ham et boost, siger holdejeren, der i de næste uger vil arbejde videre på at beholde den succesfulde dansker.

- Jeg kunne have færdiggjort det tidligere, men Kasper ville gerne snakke lidt mere. Og ja, det er nok blevet en hel del dyrere.

Flandern Rundt-triumfen var Kasper Asgreens første sejr i et af cykelsportens fem store monumenter.