Cykling

Smidt ud for at kaste dunk – nu fortæller han personlig historie

Schweiziske Michael Schär blev smidt ud af Flandern Rundt, efter han smed en drikkedunk. Nu kommer han med en personlig forklaring som et modsvar.

Han kastede en drikkedunk hen til en flok tilskuere.

Denne simple, lille handling fik store konsekvenser for AG2R-rytteren Michael Schär. Schweizeren blev nemlig smidt ud af Flandern Rundt med 110 kilometer igen.

Michael Schär og AG2R har indtil videre ikke kommenteret sagen, men nu skriver schweizeren et længere opslag på det sociale medie Instagram, hvor han beskriver sit første cykelløb og forklarer, hvordan en drikkedunk fra en professionel rytter fik ham til at starte sin karriere.

- Jeg blev så imponeret af farten og rytternes egenskab til at køre let på cyklen. Fra det tidspunkt var der intet andet, jeg hellere ville end at blive professionel cykelrytter. Fra det øjeblik var jeg drevet af en drøm, skriver han på Instagram.

- Oveni den oplevelse fik jeg en flaske fra en professionel. Denne lille plastikting gjorde min afhængighed komplet. Den flaske var med mig hver dag og huskede mig på, hvad min drøm var. Jeg kørte med den gule Team Polti-flaske hver dag og med stolthed. Hver dag.

- Det er i disse momenter, jeg elsker vores sport. Ingen kan tage det fra os. Vi er den mest tilgængelige sport, som giver flasker langs med vejene. Så simpelt er det. Cykling er simpel, skriver Schär.

Du kan læse hele opslaget nederst i artiklen.

Jeg ville med glæde blive diskvalificeret for at give en drikkedunk til en ung fan i vejkanten

Rohan Dennis

Ville med glæde tage en diskvalifikation

Schärs kastede dunk var et brud på de nye UCI-regler, der blev indført fra 1. april. Her er det ikke længere tilladte at kaste dunke og andre ting uden for affaldszonerne.

Straffen i endagsløb er en bøde, fratagelse af UCI-point og en diskvalifikation.

- Jeg er enig i reglerne, hvis man smider dunken ud i en sø, men det her er jeg ikke enig i, lød det fra Chris Anker Sørensen undervejs i kommenteringen.

Cykeleksperten er langt fra den eneste, der ikke støtter regelændringen. Flere professionelle ryttere har nemlig også kommenteret Schärs opslag.

- Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg ville med glæde blive diskvalificeret for at give en drikkedunk til en ung fan i vejkanten. Det viser, hvor stor en joke denne UCI-regel er. Det ender kun på en måde, hvis man forsøger at frigøre tilskuernes interageren med sporten, skriver Rohan Dennis blandt andre.

Herunder kan du læse hele teksten fra opslaget

Kære UCI: Derfor starter børn med at cykle

Jeg husker det, som var det i går. Mine forældre kørte min søster og mig til Tour de France i 1997 i Jura. Vi kørte hen til ruten og ventede der i timevis i midten af tilskuermængden. Endelig kom karavanen forbi, og vi fik alle samlet goder.

Senere kom politimotorcyklerne, og helikopteren sværmede over os. Præcis denne elektriske atmosfære af feltet, der nærmede sig, ændrede mit liv. Jeg blev så imponeret af farten og rytternes egenskab til at køre let på cyklen. Fra det tidspunkt var det intet andet, jeg hellere ville end at blive professionel cykelrytter. Fra det øjeblik var jeg drevet af en drøm.

Oveni den oplevelse fik jeg en flaske fra en professionel. Denne lille plastikting gjorde min uafhængighed komplet. Den flaske var med mig hver dag og huskede mig på, hvad min drøm var. Jeg kørte med den gule Team Polti-flaske hver dag og med stolthed. Hver dag.

Nu er jeg en af de professionelle, der kører forbi alle de glade tilskuere. I de stille momenter i løbene beholder jeg altid den tomme flaske, indtil jeg ser nogle børn i siden af vejen. Derefter kaster jeg den roligt til dem, så de sikkert kan tage den.

For to år siden gav jeg en flaske til en lille pige ved siden af vejen. Hendes forældre fortalte mig, at hun ikke bare var glad for dunken én dag. Nej, hun talte stadig om denne drikkedunk. Og måske ville hun også være cykelrytter en dag.

Det er i disse momenter, jeg elsker vores sport. Ingen kan tage det fra os. Vi er den mest tilgængelige sport, som giver flasker langs med vejene. Så simpelt er det. Cykling er simpelt.