Cykling

Quick-Step skriver historisk kontrakt med fænomen

Remco Evenepoel har ikke kørt et cykelløb siden august sidste år, men alligevel har han tirsdag skrevet under på en historisk kontraktforlængelse.

Til og med 2026 har Deceuninck - Quick-Step fornøjelsen af at have Remco Evenepoel tilknyttet holdet.

Det står klart, efter det belgiske storhold tirsdag meddelte, at det 21-årige fænomen har skrevet under på en fem år lang kontraktforlængelse. En forlængelse, der ifølge holdet selv aldrig tidligere er set.

- Jeg er meget beæret over at skrive under for de næste fem år. Som Patrick Lefevere (Deceuninck Quick-Steps direktør, red.) fortalte mig, er det den længste kontrakt, der nogensinde er skrevet med en rytter. Jeg er virkelig stolt over og glad for at blive på det her vidunderlige hold.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er derfor, jeg virkelig, virkelig er glad og spændt på, hvad der venter i fremtiden, siger Remco Evenepoel i en pressemeddelse.

Den unge belgier har kørt for Deceuninck - Quick-Step siden 2019, hvor han skiftede tilværelsen som juniorrytter ud med livet som professionel på World Touren.

"Det tætteste på en evighedskontrakt"

Forlængelsen kommer efter flere måneders stor usikkerhed omkring Remco Evenepoel. Belgieren styrtede ud over en bro under Lombardiet Rundt i august sidste år og pådrog sig så alvorlige skader, at han endnu har sit første cykelløb til gode efter uheldet.

Men det er helt naturligt, at Quick-Step-mandskabet alligevel har sørget for at få papirer på det unge stortalent til og med 2026, vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det er jo det tætteste, vi kommer på en evighedskontrakt i cykling. Det er sjældent, vi ser så lang en kontrakt. En treårig-kontrakt er lang i cykling, og den her er altså to år længere.

- Og selvom man ikke ved, hvilken forfatning han kommer tilbage i, forstår jeg godt, at de har lavet så lang en kontrakt med ham, siger Chris Anker Sørensen.

For talentet er uomtvisteligt. Trods sin unge alder har Evenepoel allerede flere store resultater på CV'et. I 2019 vandt han endagsløbet Clasica San Sebastian og EM i enkeltstart. Ved VM i enkeltstart blev han desuden nummer to.

I 2020 nåede han at stille til start i fire etapeløb, inden det gik galt i Lombardiet Rundt. Han vandt dem alle.

- Han er en rytter, som alle vil have fat i. Jeg er sikker på, han har fået en god kontrakt, hvilket også er fortjent, for med det talent, han har vist, er der mange, der har sammenlignet ham med Eddy Merckx, siger Chris Anker Sørensen med henvisning til den belgiske legende, der i 1970'erne vandt alverdens store cykelløb - heriblandt Tour de France fem gange.

Vil fortsætte med at lave vanvittige præstationer

Det er planen, at Remco Evenepoel i begyndelsen af maj skal stille til start ved årets første Grand Tour, Giro d'Italia.

Og selvom ingen reelt set kender hans niveau efter det uhyggelige uheld i det italienske monument, er Chris Anker Sørensen ikke i tvivl om, at han kommer tilbage på et niveau, hvor den historiske kontraktforlængelse vil give mening.

- Det, han har vist, er, at han er et vidunder. Jeg kan ikke se nogen grund til, at han ikke kan blive ved med at lave de her vanvittige præstationer. Jeg kan ikke forestille mig andet end, at han kommer tilbage og leverer på lige så højt et niveau.

I sine to år på Deceuninck Quick-Step har Remco Evenepoel i alt vundet 14 sejre.