Cykling

Topsprinter har politianmeldt kommentarer: - Det er uudholdeligt

Nacer Bouhanni har fået så mange stødende kommentarer efter en spurt i løbet Cholet-Pays de la Loire, at han har været nødt til at inddrage politiet.

Den franske topsprinters indbakke har været glødende, og den har absolut ikke været fyldt med lykønskninger. Tværtimod.

Nacer Bouhanni er havnet i et sandt uvejr, efter han svajede ind i Jake Stewart i en spurt i løbet Cholet-Pays de la Loire i slutningen af marts.

Bouhanni blev diskvalificeret, og der er igangsat en undersøgelse af hændelsen. Det er dog ikke det eneste, der er sket efterfølgende. Franskmanden har fået så stødende og hårde kommentarer, at han har anmeldt flere af dem.

- Jeg vil anmelde alle de beskeder med alvorlige, racistiske fornærmelser, siger han i et længere interview til l’Equipe.

- Jeg har modtaget hundredvis af beskeder i otte dage. Det er blevet til chikane, så jeg er træt af det. Det er uudholdeligt.

Den marokkaner har ikke de mentale evner, der kræver for at være et menneske. Send ham tilbage til Afrika

Besked til Bouhanni

- Et ar, der har åbnet sig

Episoden har fået Nacer Bouhanni til at fortælle om den racisme, han har været præget af i 25 år – siden han første gang fik en stødende kommentar som femårig.

Han fortæller, at episoderne siden er kommet i stimer, men denne gang er det ekstra hårdt.

- Det er et ar, der gradvist er blevet lukket, men det har åbnet sig igen. Der er dage, hvor det gør ondt, forklarer Bouhanni.

- Det har været kommentarer som: ”Den marokkaner har ikke de mentale evner, der kræver for at være et menneske. Send ham tilbage til Afrika.”

- Det er ikke let at tale om disse ting. Jeg er ikke den eneste, der ser, hvad der sker på sociale medier. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er nogen, der gør noget. Jeg bliver konstant kaldt beskidte ting som gris og terrorist.

Bouhanni fortæller, at han aldrig har været udsat for racisme i cykelfeltet. Han får tilmed støtte af Jake Stewart, som han blokerede i spurten.

Franskmanden og hans hold, Arkéa-Samsic, afventer nu udfaldet af den undersøgelse, som UCI har sat i gang.