Cykling

Alaphilippe forklarer, hvorfor han græd efter Asgreens sejr

Den franske verdensmester i landevejscykling, Julian Alaphilippe, kunne ikke holde tårerne tilbage, da han mødte Kasper Asgreen ved holdbussen.

Kasper Asgreen var ikke bare urørlig, da han søndag vandt monumentet Flandern Rundt. Danskeren virkede også iskold og afklaret i timerne efter.

Det samme kan ikke ligefrem siges om hans franske holdkammerat Julian Alaphilippe, der på papiret var en endnu større favorit til sejren inden løbet, hvor han sluttede som nummer 42 - 2 minutter og 35 sekunder efter Asgreen.

Det er en af de første gange, jeg har været så rørt efter målstregen

Julian Alaphilippe

Nye billeder fra Deceuninck - Quick-Step viser nemlig, hvordan Alaphilippe stod klar som en af de første, da Kasper Asgreen vendte tilbage til holdbussen efter præmieceremonien. Og der var store følelser i spil hos franskmanden.

De to Quick-Step-stjerner indleder et langt og stort kram i godt humør, men så føles det næsten, som om tiden står stille, mens franskmanden tydeligvis bliver rørt og får våde øjne. Samtidig sender han med bævende stemme en række følelsesladede ord af sted mod danskeren.

Inde i holdbussen kan man kort efter høre Asgreen takke for franskmandens arbejde og kalde Flandern Rundt 2021 for "det perfekte løb".

- Du er så stærk en karakter. Jeg så spurten, wow! Chapeau, chapeau, chapeau (jeg tager hatten af, red.), lyder svaret fra den lille verdensmester, inden han senere i holdets video uddyber.

- Det var virkelig et rørende øjeblik, og jeg tror, det er en af de første gange, jeg har været så rørt efter målstregen, fordi du simpelthen fortjener det så meget. Du vandt på så imponerende en måde. Denne sejr er bare det bedste, du kan få.

Alaphilippe har sjældent været så rørt

Den 26-årige dansker gjorde det klart allerede i sekunderne efter sejren, at han bestemt ikke var alene om triumfen. Holdkammeraterne fra Quick-Step havde en stor andel i sejren, ligesom Alaphilippe selv viste sig frem i flere afgørende momenter.

- Vi kørte et perfekt ræs, og holdet var bare gode. Vi kendte hver en meter af banen på forhånd, sagde Asgreen efter sejren til TV 2 SPORT.

Siden han som den blot anden dansker i historien vandt Flandern Rundt, er det væltet inde med rosende ord. I Quick-Steps video kan man da også se Julian Alaphilippe sidde og kigge ind i kameraet, mens han sender en besked direkte til Asgreen.

- Kasper, jeg vil gerne sige noget til dig. Du ved allerede, hvad jeg tænker om dig. Du er en stor maskine. Du er en stærk karakter. Du er så stærk på cyklen, og jeg var allerede så glad på dine vegne, da du tog sejren i Harelbeke (E3 Saxo Bank Classic, red.), men i dag (søndag, red.) arbejdede vi hårdt. Du var en af vores holdkaptajner, og jeg var så stolt af dig, da jeg hørte, at du vandt løbet.

Imens Alaphilippe fortsat kan nyde at køre rundt i VM-trøjen, mangler han fortsat at vinde Flandern Rundt. Sidste år lå han med i et lovende tremandsudbrud sammen med de to øvrige storfavoritter, Mathieu van der Poel og Wout van Aert, der senere endte med at spurte om sejren. Franskmandens løb sluttede dog, da han kørte sammen med en motorcykel.