Cykling

Honoré fortsætter dansk cykelfest

Mikkel Honoré og Josef Cerny kom sammen til mål foran feltet, men danskeren passerede stregen først.

Den 24-årige danske cykelrytter Mikkel Frølich Honoré fra Quick-Step kørte en fremragende 5. etape af World Tour-løbet Baskerlandet Rundt og endte med at tage karrierens første sejr på øverste niveau.

Og sejren var ekstra særlig for danskeren, da han kom til mål sammen med holdkammeraten Josef Cerny, som begge kunne køre jublede over stregen. Det var dog danskeren, der kom først i mål.

- Jeg er meget glad for sejren, og det er meget specielt - især når vi gjorde det på denne måde, siger Honoré efter etapen.

- Vi kørte som om, at det var en endagsløb i dag, og vi ville i udbrud. Vi kørte med høj fart og kom fri på den sidste stigning.

Det er hans anden sejr i 2021, da han tidligere har vundet 5. etape i Coppi e Bartali.

Honoré angreb og kom fri

De sidste mange kilometer af fredagens etape i Baskerlandet sad Honoré i udbrud sammen med holdkammeraten Josef Cerny og Treks Julien Bernard.

Da de tre i front ramte den sidste lille stigning et par kilometer fra mål, rykkede Honoré fra de to andre.

Bernard var tydeligt tømt for energi, så Cerny stak også fra ham og slog følge med sin danske holdkammerat helt i front.

På opløbet kunne de juble sammen, da de roligt trillede over målstregen med danskeren en aftalt hjullængde foran til sin første World Tour-sejr i karrieren.

Vingegaard samlet på tredjepladsen

Da Honoré vandt sin etape i Italien for 14 dage siden, stod han lidt i skyggen af landsmanden Jonas Vingegaard fra Jumbo-Visma, som vandt to etaper og det samlede klassement.

Selv samme Vingegaard har ikke vundet en etape i Baskerlandet Rundt, men han ligger med helt fremme i den samlede stilling.

Vingegaard indtager tredjepladsen efter førende Brandon McNulty og danskerens egen holdkaptajn, Primoz Roglic.

Der er kun fem sekunder fra Vingegaard op til Roglic i klassementet, mens sloveneren har yderligere 23 sekunder op til McNulty.

Lørdag køres løbets sidste etape, som er en hård bjergetape, som utvivlsomt bliver en hård duel om den samlede sejr i løbet.

Med Honorés sejr fredag og Vingegaards ligeledes flotte kørsel fortsætter danskerne det imponerende 2021, som allerede har kastet adskillige store sejre af sig.

Så sent som i weekenden vandt Kasper Asgreen monumentet Flandern Rundt.