Cykling

Rørt Fabio Jakobsen var bange, da han kørte sit første løb i 248 dage

Fabio Jakobsen fortæller, at han var overvældet over at mærke den massive interesse, der har været for hans comeback.

For otte måneder siden gik der et gys igennem cykelverden, da Fabio Jakobsen på uhyggelig vis styrtede i etapeløbet Polen Rundt.

I to dage lå Deceuninck - Quick-Step-rytteren i kunstig koma, inden han blev vækket. Hollænderen havde pådraget sig alvorlige skader i ansigtet, og en lang periode med behandling og genoptræning stod for døren.

Men i dag - 248 dage senere - var han igen tilbage i et felt, da Tour of Turkey begyndte. Og det var ikke helt uden nerver for Jakobsen.

- I dag var en meget smuk dag. Det var meget specielt, da jeg tog mit tøj på i morges.

- Jeg må indrømme, at da feltet drejede til højre og venstre i begyndelsen, var jeg nødt til at bremse et par gange, og jeg var lidt bange. Men derfra gik det fint, siger den hollandske sprinter ifølge cykelmediet Wielerflits.

Det var under en massespurt, at Fabio Jakobsen kom slemt til skade, da han under en hård fight med landsmanden Dylan Groenewegen i høj fart blev skubbet ind i en barriere tæt på målstregen.

Søndagens etape i Tour of Turkey, der grundet et dårligt vejr var forkortet til 78 kilometer, sluttede med en massespurt, men uden Fabio Jakobsen.

- Målet var at gennemføre etapen, men jeg prøvede også at hjælpe holdet, så godt jeg kunne. 10 kilometer før målstregen blev jeg sat en smule, og jeg kunne ikke længere hjælpe. Men at jeg nu har gennemført mit første løb efter så mange måneder, gør mig stolt, siger Jakobsen.

Den 24-årige hollænder kom i mål som nummer 147. Han står noteret for samme tid som etapevinderen, Arvid de Kleijn fra Rally Cycling.

"Det var meget rørende"

Fabio Jakobsens tilstand har siden styrtet optaget store dele af cykelverdenen. Ryttere, fans og medier har fulgt intenst med i hollænderens kamp for at komme tilbage på cyklen, og da han søndag omsider fik et startnummer på ryggen igen, mærkede han med det samme den massive interesse.

- Ved starten af etapen var der mange ryttere, der kom for at snakke. Det var ryttere fra min generation, men også ældre ryttere. Det var meget rørende, da de fortalte, hvor glade de var for at se mig igen. Jeg tjekkede min telefon efter etapen og kunne se, hvor mange beskeder jeg havde fået fra ryttere og fans, siger Fabio Jakobsen.

På de sociale medier har en lang række ryttere også lykønsket hollænderen.

Twitter kalder holdkammeraten Iljo Keisse det for "århundredets comeback", mens også UAE Team Emirates-rytter Matteo Trentin har været ved tasterne.

- I dag er Fabio Jakobsen tilbage i feltet. Velkommen tilbage og held og lykke, champ, skriver italieneren på Twitter.

Mens Fabio Jakobsen nu igen er en del af det professionelle felt, må Dylan Groenewegen fortsat væbne sig med tålmodighed. Jumbo-Visma-rytteren blev efter uheldet idømt en karantæne, der udløber 7. maj.