Cykling

Tysk stjerne sætter dato på sit karrierestop

Andre Greipel vil ikke takke ja, hvis et karriereforlængende kontrakttilbud skulle dukke op.

I 2022 runder Andre Greipel en stor, aldersmæssig milepæl.

Den tyske cykelstjerne, der har i tidens løb har vundet et tocifret antal etapesejre i Tour de France, bliver 40 år. En alder, der nu viser sig at få konsekvenser for cykelkarrieren.

- Jeg vil ikke cykle mere, når min alder starter med fire, siger Andre Greipel ifølge det belgiske medie Sporza.

Tyskeren, der er kendt under tilnavnet "Gorillaen", har kontraktudløb med Israel Start-Up Nation til udgangen af 2022, og det bliver altså afslutningen på en karriere, der startede på kontinentalholdet Team Wiesenhof i 2005.

- Jeg ønsker at kommunikere det ud nu, så jeg ikke bliver tilbudt en ny kontrakt. Hvis det skulle ske, vil jeg ikke acceptere den, siger Andre Greipel.

Flere end 20 Grand Tour-sejre i bagagen

Greipel kører i denne uge Tour of Turkey, hvor han er blevet nummer fem, tre og seks på de første tre etaper. Og vi skal et stykke tid tilbage for at finde det seneste jubelbrøl fra den tyske gorilla.

I januar 2019 vandt Andre Greipel en etape i det lille, gabonesiske etapeløb La Tropicale Amissa Bongo.

Triumfen i Gabon er langt fra den største, som den hurtige tysker har på sit CV. 11 gange har vundet en etape i Tour de France, syv gange er det sket i Giro d'Italia, og fire gange har han krydset målstregen først i Vuelta a Espana. 22 sejre i de tre Grand Tours.

Læg dertil 18 etapesejre i det australske Tour Down Under, 11 af slagsen i Tour of Turkey og 10 sejre i Tour of Belgium.

De fleste af Greipels store triumfer er kommet i løbet af hans tid på det belgiske storhold Lotto Soudal, hvor han kørte i perioden 2011-2018.