Cykling

Cavendish vinder for tredje dag i træk

Mark Cavendish hentede sin tredje etapesejr på stribe, da han vandt 4. etape i Tour of Turkey.

Mark Cavendish har så sandeligt fundet tilbage til noget, der ligner storform.

Den britiske sprinter har vundet 4. etape i Tour of Turkey, og dermed har han hentet tre etapesejre på stribe i løbet. Det kommer efter en sejrstørke på næsten tre år.

- Det er fedt. Det er ikke relevant, hvor mange etapesejre i træk jeg har fået, men det er fedt at vinde igen. Det er dejligt, at holdet tror på mig, siger briten ifølge Cyclingnews.

Jasper Philipsen fra Alpecin-Fenix spurtede sig til andenpladsen, imens Stanisław Aniołkowsk fra Bingoal blev nummer tre.

Afslutningen blev desuden præget af et stort styrt lige bag de forreste sprintere inde på de sidste hundrede meter, hvor flere ryttere blev liggende på jorden.

Det er første gang siden Tour of Qatar i 2013, at Mark Cavendish vinder tre etapesejre i træk. Dengang vandt han faktisk fire sejre på stribe.

Mark Cavendish har igennem sin karriere nu vundet ti etapesejre i det tyrkiske etapeløb.

Var tidligere uovervindelig

Tour of Turkey er ikke en del af World Touren, men har deltagelse af tre World Tour-hold.

35-årige Cavendish havde sin storhedstid i den sidste del af 00'erne og den første halvdel af 2010'erne, hvor han i perioder var tæt på uovervindelig i en spurt.

Sprinteren står blandt andet noteret for imponerende 30 sejre i Tour de France, hvilket kun legendariske Eddy Merckx overgår. Tilbage i 2011 blev Cavendish verdensmester, da VM blev kørt i København.