Cykling

Nibali brækker hånden i uheld

Trek-stjernen har været uheldig på en træningstur onsdag morgen, hvor han er kommet galt afsted med sit håndled.

Vincenzo Nibalis Giro d'Italia-håb hænger i en tynd tråd.

Det står klart, efter Trek Segafredo-rytteren er styrtet på sin cykel i forbindelse med en træningstur tæt på hjemmet i Lugano i Schweiz.

Det oplyser holdet på Twitter.

- Desværre må vi meddele, at Vincenzo Nibali er styrtet under en træningstur og har slået sit højre håndled.

Vincenzo Nibali har været igennem en række undersøgelser på hospitalet i Lugano, og meldingerne er ikke positive.

- Scanningen har desværre vist et brud i området omkring højre hånd. Trek-Segafredos medicinske stab har sammen med holdledelsen og Vincenzo besluttet at, at han øjeblikkeligt skal have foretaget en osteosynteseoperation for at reducere bruddet, skriver holdet i en pressemeddelelse.

Operationen er allerede planlagt til onsdag i denne uge. Italieneren er sat til at skulle køre Giro d'Italia, som løber af stablen den 8. maj. Men i øjeblikket er det altså uklart, om profilen overhovedet kan deltage i det løb, han har vundet to gange.

- Først efter operationen vil det være muligt at komme med en plan for en genoptræning og komme med de nødvendige vurderinger i forhold til Nibalis deltagelse i Giro d'Italia,

Vincenzo Nibali har tidligere vundet Giro d'Italia, og at hans deltagelse nu må siges at være tvivlsom gør ondt.

- Jeg kæmper med at finde ordene til at beskrive min ærgrelse lige nu. Men jeg er nødt til at acceptere det. I morgen skal jeg gennemgå en operation, og så vil jeg begynde den svære vej, der er til, at jeg kan stille til start i Giroen. Det er mit mål, og jeg vil gøre alt for at opnå det.

Deltog i Milano-Sanremo

Den nu 36-årige veteran var senest i aktion i klassikeren Milano-Sanremo.

Her krydsede han målstregen som nummer 35, hvor holdkammeraten Jasper Stuyven vandt.

Derudover er han sat til at deltage i Tour of the Alps, der starter på mandag, ligesom Tour de France sidst i juni også er i italienerens løbskalender.