Giro d'Italia

Dopingramt hold trækker sig fra Giro d'Italia

Vini Zabù stiller ikke til start i årets Giro d'Italia.

To positive dopingprøver inden for 12 måneder har fået det italienske cykelhold Vini Zabù til at træffe en stor beslutning.

Matteo Spreafico og Matteo De Bonis er blevet fældet for at have forbudte stoffer i kroppen, og fordi tilfældene lå inden for 12 måneder, risikerede holdet udelukkelse i 15 til 45 dage.

Men nu har Vini Zabù selv besluttet at trække sig fra årets første Grand Tour, Giro d'Italia.

- Vi trækker os fra det vigtigste løb for italienske ryttere af kærlighed til cykelsporten. Sponsoren, der deler holdets principper, garanterer sponsoratet for hele sæsonen for at lade sporten vinde, lyder det i en pressemeddelelse ifølge Velonews.

Samtidig vil holdet sende et signal til ryttere om, at de ikke skal forsøge at skyde genvej med brugen af forbudte stoffer.

Ostarin og EPO

Vini Zabù afviser at have haft noget med dopingmisbruget at gøre og overvejer at tage De Bonis i retten.

Matteo Spreafico blev sidste år smidt ud af netop Giro d'Italia efter at have testet positiv for ostarin. Det skete i midten af oktober. Han blev efterfølgende fyret fra holdet og suspenderet af den internationale cykelunion, UCI.

30. marts i år kom det så frem, at Matteo De Bonis havde testet positiv for EPO i en test uden for konkurrencer, som det italienske cykelforbund stod for.

UCI har endnu ikke meldt ud, om Vini Zabù bliver udelukket. Holdet har ikke deltaget i nogen løb siden De Bonis' positive prøve, fordi det besluttede at gå i selvvalgt suspendering.

Arrangøren af Giro d'Italia, RCS Sports, fortæller, at det bliver Androni Giocattoli Sidermec, der erstatter Vini Zabu.