Cykling

Fuglsang vil give noget tilbage til sin familie

Jakob Fuglsang melder sig klar til de tre Ardennerklassikere, hvor han vil gentage triumfen fra 2019.

Du kan se Amstel Gold Race på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag.

Med armene i vejret skrev Jakob Fuglsang sig ind i historiebøgerne, da han passerede målstregen først og vandt monumentet LIége-Bastogne-Liége i 2019.

Dette husker Fuglsang stadig tilbage på med stor glæde. Men hvis det står til Astana-rytteren, er det ikke sidste gang, han har stået øverst podiet i en Ardennerklassiker.

Det forklarer han inden indgangen til Ardenner-ugen, der begynder søndag med Amstel Gold Race. Her går han efter at vinde igen – ikke kun for sin egen skyld, men også for sin familie.

- Vi tager til Belgien og Holland med et stærkt hold, så jeg er glad for at have sådan et ambitiøst hold med mig. Det ville være fantastisk at gentage resultaterne fra 2019 og stå på toppen af podiet. Jeg vil helt sikkert gøre mit bedste – især for at give min familie noget tilbage, efter alt hvad de har ofret i de sidste måneder, siger Jakob Fuglsang i en pressemeddelelse fra Astana.

- Som alle ved, er Ardennerklassikerne en af mine højdepunkter i sæsonen i år, og det er også nogle af mine favoritløb. Selvfølgelig har jeg nogle gode minder fra Ardennerklassikerne, hvor jeg vandt mit første monument.

Ardennerklassikerne

  • 18. april: Amstel Gold Race
  • 21. april: La Fléche Wallone
  • 25. april: Liége-Bastogne-Liége

Du kan se alle Ardennerklassikerne på TV 2 PLAY.

Især dette års rute i Amstel Gold Race ser ud til at passe mig særdeles godt

Jakob Fuglsang

Særligt ét passer til Fuglsang

Jakob Fuglsang har endnu ikke hentet nogen store resultater i 2021, men har også været åben omkring, at Ardennerløbene er det store mål.

For at være i topform til dette har han brugt Baskerlandet Rundt som opvarmning, og ifølge Fuglsang er det gået helt efter planen.

- Jeg er, hvor jeg skal være rent formmæssigt. Sidste uges Baskerlandet Rundt var den sidste forberedelse frem mod de kommende løb, hvor vi også fik vores første to sejre, hvilket gav os alle et moralboost og selvtillid.

- Ruteprofilerne i disse tre endagsløb passer mig godt – og især dette års rute i Amstel Gold Race ser ud til at passe mig særdeles godt.

Mathieu van der Poel er den forsvarende vinder af løbet, da han vandt det i 2019. Løbet blev aflyst i 2020 på grund af coronapandemien.

Astanas hold til Ardennerklassikerne:

  • Jakob Fuglsang
  • Alex Aranburu
  • Samuele Battistella
  • Stefen De Bod
  • Omar Fraile
  • Hugo Houle
  • Alexey Lutsenko