Cykling

Her er favoritterne til fem dage i bjergene

Som navnet antyder, så er der ikke mange flade km i løbet, og dermed er løbet en lækkerbisken for bjergryttere og et mareridt for sprinterne.

Se etapeløbet Tour of the Alps på TV 2 SPORT hele ugen.

Der er bjerge på programmet i denne uge.

Tidligere hed løbet Giro del Trentino og var mere et italiensk anliggende, men efter navneskiftet i 2017 til Tour of the Alps har løbet vundet indpas som et af de vigtigste forberedelsesløb til Giro d’Italia.

Forberedelsesløb lyder måske ikke så sexet, men når man kigger på de seneste tre udgavers vindere, så taler listen sit eget tydelige sprog: Geraint Thomas, Thibaut Pinot og Pavel Sivakov. Løbet tæller igen i år en række profiler:

Favoritterne til Tour of the Alps

Simon Yates

Simon Yates

Team BikeExchange:

Vuelta a Espana-vinderen fra 2018 har lagt sæsonen til rette efter at vinde Giro d’Italia. Derfor burde han nærme sig topformen. Han har allerede vist lovende takter i år blandt andet på bjergetapen af Tirreno Adriatico, hvor han var nærmeste forfølger til Tadej Pogacar. Udover at køre godt opad, kan han også afslutte i en mindre gruppe, hvilket ikke er uvæsentligt i et løb uden enkeltstart, for der er 10-6-4 bonussekunder til de tre første på stregen.

Foto: Jeff Pachoud / Ritzau Scanpix

Pavel Sivakov

Pavel Sivakov

INEOS Grenadiers:

Den forsvarende vinder viste i Tirreno, at han var på rette vej formmæssigt. Et godt resultat her kan være virkelig vigtigt for den unge russer, da han ellers meget nemt kan ende som superhjælper for Egan Bernal i Giroen, og det fra første færd. Sågar kan han også hurtigt ende som hjælper i det her løb med to så kompetente navne som Daniel Felipe Matinez og den meget svingende Ivan Ramiro Sosa.

Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Romain Bardet

Romain Bardet

Team DSM:

I en årrække har han været stjerne på AG2R, men forud for denne sæson har han søgt luftforandring hos Team DSM. Derudover har han også valgt at satse på Giroen fremfor Tour de France. Den franske klatrer har aldrig brudt sig om enkeltstarter, og dermed burde Tour of the Alps være lige et løb for ham. De seneste to sæsoner har dog ikke været hans bedste, hvilket har sat gang i spekulationer hjemme i Frankrig, om han har sine bedste år bag sig.

Foto: Anne-christine Poujoulat / Scanpix Denmark

Hugh Carthy

Hugh Carthy

EF Education - Nippo:

Den langlemmede brite skal i år følge op på tredjepladsen fra sidste års Vuelta, hvor han navnligt i bjergene var imponerende og vandt en etape op ad den mytiske Alto de l’Angliru. Han har senest i Baskerlandet rundt været rigtig fint kørende, hvor han på kongeetapen var med i fronten længe sammen med Primoz Roglic og David Gaudu.

Foto: Miguel Riopa / Ritzau Scanpix

Pello Bilbao

Pello Bilbao

Bahrain-Victorius:

Den spanske rytter var virkelig godt kørende i Baskerlandet Rundt, hvilket den samlede sjetteplads også indikerede. Han havde nok foretrukket, der også var en enkeltstart undervejs i det her løb, en disciplin han er spansk mester i. Dermed ikke sagt, at bjergene ikke er hans domæne, for det kan han virkelig også finde ud af, blandt andet da han i 2019 vandt to flotte bjergetaper i Giro d’Italia.

Foto: Luca Bettini / Scanpix Denmark

Nairo Quintana

Nairo Quintana

Arkéa Samsic:

Den colombianske bjergrytter havde egentlig satset på at skulle køre klassement i Giro d’Italia, men da hans hold ikke fik et wildcard, er Tour de France blevet sæsonens nye hovedmål. Selvom han ikke har været lige så godt kørende som sidste forår, har dette forår bestemt været udmærket. Hvis han finder de samme takter frem som fra Tour de Provence og Mount Ventoux i sidste sæson, så kan han godt blive meget svær at slå.

Foto: Christophe Petit Tesson / Ritzau Scanpix

Aleksandr Vlasov

Aleksandr Vlasov

Astana - Premier Tech:

Med Jakob Fuglsang, der ikke længere vil køre klassement i de store rundture, og Miguel Angel Lopez' skifte til Moviestar, står Aleksandr Valsov tilbage som Astanas klassementshåb i de store rundture. I år skal han satse på Giroen, og med sin andenplads i Paris-Nice beviste han også, at de gode takter fra 2020-sæsonen ikke var en engangsforestilling.

Foto: Sylvain Thomas / Scanpix Denmark

Thibaut Pinot

Thibaut Pinot

Groupama -FDJ:

Er franskmanden sine skader kvit? Det er det store spørgsmål. Hvis han er det, har han jo ved flere lejligheder vist, hvilken fantastisk bjergrytter han er. Bare tænk tilbage på hans flotte sejr på Tourmalet i Tour de France i 2019. Der er ikke megen gylden middelvej med Pinot, han kan gå fra det ekstraordinære det ene øjeblik til det meget jævne det næste.

Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Matteo Fabbro

Matteo Fabbro

Bora Hansgrohe:

Den lille italiener får næppe bedre løb end dette, for lige så god han er opad, lige så skidt går det, når der er sidevind eller enkeltstarter på menuen. Dette løb indeholder dog kun bjergetaper, hvilket altså er vand på Matteo Fabbros mølle. Derudover så imponerede han mig i Tirreno-Adriatio med sin samlede femteplads.

Foto: Philippe Lopez / Scanpix Denmark

Oprindeligt skulle Egan Bernal også have kørt, men han har valgt at blive på højdetræningslejr lidt længere, og Vicenzo Nibali væltede under træning og har brækket hånden.

Danskerne i Tour of the Alps

Matias Skjelmose Jensen (Trek-Segafredo)

Fik en fantastisk start på sin tid som World Tour-rytter med sin flotte sjetteplads i UAE Tour. Et styrt i selvsamme løb satte ham dog lidt tilbage, så han ikke var på toppen i Volta a Catalunya. Han er rigtig god i bjergene og burde have en fri rolle på holdet i det her løb. Nok den dansker, jeg har de største forventninger til i løbet.

Jonas Gregaard (Astana Premier Tech)

Er i gang med sin tredje sæson for holdet og gjorde sig rigtig fint bemærket som hjælper for Jakob Fuglsang i Giro d’Italia sidste år. I dette løb bliver hans rolle nok også hjælperens for Aleksandr Vlasov. Jeg håber dog at han på en etape eller to må prøve at køre sin egen chance i et udbrud.

Frederik Wandahl (Bora-Hansgrohe)

Om lidt under en måned fylder Frederik Wandahl 20 år, og når man er så ung, så er man med for at lære. Han gjorde dog en rigtig god figur i det belgiske løb Brabantse Pijl for en uge siden. Jeg forventer at se ham i hjælperens rolle for holdets to kaptajner Matteo Fabbro og Felix Grosschartner.

Lasse Norman Hansen (Team Qhubeka Assos)

Selvom Lasse Norman Hansen vandt bjergtrøjen i Schweiz rundt for nogle år siden, så vil jeg sige, at han i Tour of the Alps er ude af sit rette element. Hans force er den høje fart på flad vej, og dermed kunne jeg godt forestille mig, han får en hård uge.

Morten Hulgaard (UNO-X Pro Cycling Team)

Lige som det er tilfældet med Lasse Norman Hansen, så foretrækker Morten Hulgaard det lidt fladere terræn, og derfor kan vi ikke tillade os at skrue forventningerne i vejret til den unge dansker.