Cykling

Denne positur fører til udelukkelse af stjerne

Den tidligere Giro d'Italia-vinder Richard Carapaz er blevet fjernet fra resultatlisten fra søndagens Liege-Bastogne-Liege.

Cykling er med tiden blev fyldt med mange regler.

Regler, der tilsyneladende kan være svære at navigere i for rytterne selv. Det må INEOS-stjernen Richard Carapaz sande.

Den 27-årige ecuadorianer, der vandt Giro d'Italia i 2019, er efter søndagens Liege-Bastogne-Liege blevet diskvalificeret for at sidde på cyklens overrør.

Det skriver det hollandske cykelmedie Wielerflits, men INEOS-rytteren er blevet fjernet fra resultatlisten på løbets officielle side.

Carapaz var ellers et farverigt indslag i søndagens udgave af det belgiske løb, hvor han kort før finalen kørte i et soloudbrud.

Med 19 kilometer til mål, mens Carapaz stadig var i udbrud alene, lagde han sig ned på cyklens overrør for at holde gang i sit tempo. Det er ulovligt, og derfor får Carapaz ikke registreret en placering i løbet.

Carapaz havde ellers stadig kontakt med sadlen på cyklen, men juryen har vurderet, at forseelsen overtræder reglementet.

Vinderen af den 106. udgave af det legendariske løb Liege-Bastogne-Liege blev Tadej Pogacar.

Den seneste vinder af Tour de France vandt den belgiske klassiker efter en spurt i en femmandsgruppe bestående af Michael Woods, Julian Alaphilippe, David Gaudu og Alejandro Valverde.