Cykling

Uttrup bliver nummer otte i Liege-Bastogne-Liege

Cecilie Uttrup Ludwig sad længe med helt fremme i den store Ardenner-klassiker. Hun blev dog sat af på den sidste stigning.

Efter flere angreb fra Cecilie Uttrup Ludwig så kræfterne ud til at slippe op lige inden finalen.

Derfor sad hun ikke med i den gruppe, der spurtede om sejren i Liege-Bastogne-Liege.

Danskeren blev nummer otte, mens løbet blev vundet af hollandske Demi Vollering.

  1. Demi Vollering
  2. Annemiek van Vleuten
  3. Elisa Longo Borghini

- Det var fantastisk. Hele holdet gjorde et fantastisk arbejde, og at jeg kan afslutte det er bare fedt, siger Demi Vollering.

Uttrup Ludwig satte gang i løbet

Blandt favoritterne udviklede løbet sig med 36 kilometer tilbage af den 141 kilometer lange rute. Og det var med Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope) i en af hovedrollerne.

Danskeren angreb på løbets næstsidste stigning, og sammen med Lucinda Brand (Trek Segafredo) og Ashleigh Moolman (Team SD Worx) fik hun et hul på cirka 30 sekunder.

Cecilie Uttrup angriber.

I de følgende kilometer vekslede forspringet mellem 20 og 30 sekunder, men med 20 kilometer tilbage opstod der en smule uenighed om samarbejdet i udbruddet.

Det kostede tid, og kort efter var alle favoritterne samlet inden den sidste kategoriserede stigning.

Her kørte Cecilie Uttrup Ludwig side om side med verdensmesteren Anna van der Breggen (Team SD Worx), men kort før toppen måtte Uttrup Ludwig lade sig falde tilbage sammen med Marianne Vos (Jumbo Visma) og Ashleigh Moolman-Pasio.

To muligheder for SD Worx

Alene i front var følgende ryttere:

  • Anna van der Breggen (Team SD Worx)
  • Demi Vollering (Team SD Worx)
  • Elisa Longo Borghini (Trek – Segafredo)
  • Annemiek van Vleuten (Movistar)
  • Katarzyna Niewiadoma (Canyon // Sram)

De fulgtes ad i de sidste 10-15 kilometer, og med 30-40 sekunder ned til forfølgerne og to ryttere i frontgruppen sad SD Worx med de bedste muligheder rent taktisk.

De valgte at sende verdensmesteren på arbejde, så Anna van der Breggen tog en lang føring ind mod målstregen for at køre Vollering i stilling til spurten. Den taktik kvitterede Vollering for ved at vinde i overbevisende stil, og dermed sikrede hun karrierens hidtil største sejr.

Bagved tabte Cecilie Uttrup Ludwig spurten om sjettepladsen, og derfor kom hun i mål som nummer otte.