Tour de France

Dansk komet udtaget til Tour de France

Jonas Vingegaard bliver en del af Jumbo-Vismas mandskab i Tour de France til sommer.

En drøm er gået i opfyldelse for Jonas Vingegaard.

Til sommer får han debut i verdens største etapeløb, Tour de France. Det oplyser hans hold, Jumbo-Visma, på sin hjemmeside mandag.

- Jeg har altid set Tour de France i fjernsynet, så det er fantastisk at blive udtaget til det. Jeg er meget tilfreds med min udvikling, fordi jeg faktisk har forbedret mig meget, siger Jonas Vingegaard i en pressemeddelelse.

Håber at hjælperolle kan lære ham meget

Den 24-årige dansker skal hjælpe Primoz Roglic og Steven Kruijswijk, der er det hollandske holds forhåndsudpegede kaptajner.

Lyn-analyse

Det siger bare noget om hans styrke. Han har haft et rigtig godt forår, hvor han har leveret gode resultater, vundet mange sejre og ikke mindst leveret en fantastisk præstation i Baskerlandet Rundt, hvor han var en vigtig hjælper for Primoz Roglic. Jeg tror, at det var det, der gjorde udslaget for, at han blev udtaget. Også i Vuelta a España sidste år leverede han et fantastisk hjælpearbejde. Det er også dét, han skal med til Touren for. Han skal kunne gøre forskellen opad for sin kaptajn, Primoz Roglic.

Slovenske Roglic blev nummer tre i Tour de France i 2019 og nummer to sidste år, hvor han førte løbet frem til næstsidste etape.

- Jeg vil blive endnu bedre, og jeg håber, at jeg ved at hjælpe Primoz og Steven kan tage endnu et skridt og lære meget. Touren er lidt anderledes end Vueltaen, men det vil helt sikkert blive en stor oplevelse igen, siger Vingegaard, der kørte Vuelta a España sidste år.

Hans Grand Tour-debut.

Et eventyrligt forår

I den spanske rundtur fik Jonas Vingegaard sit gennembrud, som han i den grad har fulgt op på i foråret med tre etapesejre og flotte placeringer.

I februar vandt han en etape i World Tour-løbet UAE Tour, og i slutningen af marts vandt han både to etaper og tog den samlede sejr i det italienske løb Coppi e Bartali.

Tidligere i april endte Vingegaard på en samlet andenplads i World Tour-løbet Baskerlandet Rundt.

Mike Teunissen, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink og Tony Martin er de øvrige fem ryttere, Jumbo-Visma har udtaget til årets Tour de France, der begynder 26. juni og slutter 18. juli.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Jonas Vingegaard.