Cykling

- Froome er langt fra OL-udtagelse, siger træner

Ifølge en af de trænere, der er med til at anbefale Storbritanniens OL-hold, er Chris Froome ikke godt nok kørende til at blive en del af holdet.

Firedobbelt Tour de France-vinder og bronzemedaljetager ved OL i 2012 og 2016. Kiggede man udelukkende på papiret, skulle man mene, at Chris Froome var selvskrevet til en plads på det britiske OL-hold.

Men tager man i stedet et kig på den 35-årige brites nuværende form, er sagen en anden.

Siden det voldsomme styrt i 2019-udgaven af Critérium du Dauphiné har Froome kæmpet med at finde tilbage til fordums styrke. Og ifølge Matt Brammeier, der er landstræner for Storbritanniens mandlige cykelryttere, betyder den manglende form, at Froome får svært ved at køre sig til en plads på OL-holdet.

- Jeg kan sige, at jeg tror, Chris er langt væk. Han har selv sagt, at han ikke er der endnu, og at han behøver mere tid for at komme op i fart og for at komme op på et niveau, hvor han kæmper for den plads, siger Brammeier til Cyclingsnews.

Matt Brammeier står ikke med den endelige beslutning om, hvem der skal med på det britiske OL-hold, men han kommer med sine anbefalinger til, hvem han tror mest på. Anbefalingerne sendes videre til et panel, der træffer den afgørende beslutning.

Stærke britiske ryttere

En del af forklaringen på Chris Froomes dårlige odds for en plads ved OL kan også findes i feltet af stærke britiske ryttere, han er oppe imod.

Brammeier fremhæver på sin nuværende shortlist ryttere som Geraint Thomas, Adam og Simon Yates, Tao Geoghegan Hart, James Knox, Hugh Carthy, Luke Rowe, Alex Dowsett og Tom Pidcock som nogle af de bedste kandidater til en OL-plads.

- Vi har fire pladser, og det er ikke et nemt hold at kæmpe din vej ind i. Desværre ser det på mine vegne ikke godt ud for Chris, siger Brammeier.

Det britiske OL-hold udtages senest den 18. maj.

Chris Froome kører i denne uge med i Romandiet Rundt. Her endte han som nummer 130 ud af 140 ryttere på tirsdagens prolog.